Ulaz za korisnike

Hrvatski parketari u Dubaiu

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

HGK - Izaslanstvo Grupacije parketara pri Sektoru za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK organizira po treći puta ove godine posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima odnosno gradu Dubaiu od 4 do 8. studenoga ove godine.

Na čelu delegacije u kojoj sudjeluju tvrtke Međimurjeplet, Pan Parket, Parketi Sabljo i Parketi Požgaj bit će državni tajnik u MPŠVG Herman Sušnik koji će sa predsjednikom Grupacije parketara Zdravkom Požgajem sudjelovati na nizu sastanaka s lokalnim institucijama UAE a sve u cilju uspostave trgovačkog predstavništva za hrvatske parketare, odnosno domaću drvnu industriju. Kako je Trgovačka i industrijska komora Dubaia već pri ranijim posjetama hrvatskim parketara najavljivala mogućnost potpore namjerama osnivanja trgovačkog predstavništva očekuje se da će se sa čelništvom iste Komore postići i konkretni dogovori oko povoljnih uvjeta nastupa hrvatskih parketara na ovom prestižnom tržištu koje je s pravom proglašeno glavnim svjetskim gradilištem. Izaslanstvo će također posjetiti i sajam interijera i unutarnjeg uređenja INDEX Dubai. Unatoč velikom zanimanju lokalnih tvrtki za hrvatskim parketom i drugim drvnim proizvodima, još uvijek postoje i određena ograničenja poput dislociranosti hrvatskog diplomatskog predstavništva koje se sada nalazi u Egiptu, što otežava poslovnu komunikaciju, vizni režim i suradnju s potencijalnim partnerima u Emiratima. Proizvodnja parketa i podnih obloga od drva ima u Hrvatskoj stoljetnu tradiciju. Ta je činjenica usko vezana uz sirovinsku bazu budući da je od davnina čovjek koristio drvo za uređenje svoga životnog prostora, a snažni sirovinski potencijal u šumama Hrvatske gdje rastu visoko vrijedne i cijenjene vrste poput hrasta, trešnje i oraha odredio je i smjerove današnje proizvodnje koja zadovoljava visoke zahtjeve najprestižnijih tržišta.

Danas se hrvatski parketi pojavljuju kao dio standardne ponude na svim glavnim tržištima a dio kupaca prepoznaje naše proizvode po izuzetnoj i majstorskoj obradi. Naravno, ono prvo po čemu je hrvatski proizvođač prepoznat svugdje u svijetu je hrvatsko drvo, naš čuveni slavonski hrast iz kojeg se s mnogo ljubavi i pažnje izrađuje naš parket. QUERCUS ROBUR sinonim je najprestižnijeg materijala koji dominira u ponudi, bilo da se radi o klasičnom masivnom parketu ili o gotovom (multi layer) parketu koji je uveden u ponudu sukladno svjetskim trendovima. Činjenica da se u RH proizvodi nešto preko 5 milijuna m2 drvenih podova govori da su parketari sve više orjentirani na kvalitetu a manje na masovnost proizvodnje. Kupci hrvatskog parketa nalaze se svugdje u svijetu, no posebna pažnja posvećuje se tržištima poput Perzijskog zaljeva koja pokazuju zanimanje za masivni i multi layer parket izrađen od pažljivo biranog i tretiranog drva. Dugogodišnja drvoprerađivačka tradicija, iskustvo, specijalizirana radna snaga i već spomenuti Slavonski hrast aduti su hrvatskih parketara na kojima će graditi marketinšku strategiju na tržištima Bliskog istoka, odnosno Dubaia. Izvor: www.HGK.hr

Materijali