Ulaz za korisnike

Hrvatski posjetitelji o sajmu R+T samo u superlativu

|
Vodeći svjetski sajam za rolete, vrata i zaštitu od sunca R + T - Foto: RT 15 PM11 ROMA zipSCREEN
 
Vodeći svjetski sajam za rolete, vrata i zaštitu od sunca R + T - Foto: RT 15 PM11 ROMA zipSCREEN
Vodeći svjetski sajam za rolete, vrata i zaštitu od sunca R + T, koji sljedeće godine obilježava 50. obljetnicu uspješnog djelovanja, od 24. do 28. veljače 2015. u Stuttgartu predstavit će svijetu najmodernija vrata i rješenja za zaštitu od sunca

Međunarodni sajam R+T važan je događaj za cijelu branšu: od 24. do 28. veljače 2015. godine Stuttgart će ponovno postati informativno središte za rolete, vrata i zaštitu od sunca

Sajam R+T već tradicionalno podržavaju poznati savezi - Savezno udruženja proizvođača roleta i zaštite od sunca (BVRS), Industrijsko udruženje proizvođača tehničkih tkanina, roleta i zaštite od sunca (ITRS) te Savezno udruženje proizvođača vrata (BVT).

Svake treće godine oči branše uprte su u glavni grad njemačke pokrajine Baden-Württemberg koji tijekom svih pet dana sajmovanja postaje metropola inspiracija i inovacija.

Sve veći broj izlagača i posjetitelja

Više od 830 izlagača predstavit će svoje proizvode i usluge na R+T 2015 u Stuttgartu – 280 iz Njemačke te više od 550 iz inozemstva. 

Sajam R+T 2015 pratit će također bogati popratni program događanja – predavanja, foruma, radionica, izložbi itd.

Posjetitelji i izlagači mogu i opet očekivati sajam u superlativima: R+T 2015 s jedinstvenim širokim spektrom proizvoda i usluga ponudit će svojim posjetiteljima napredne inovacije te vrhunsku tehnologiju osjetljivu na dodir. 

Osim velikog broja izlagača koji dolaze iz više od 40 zemalja svijeta, R+T privlači i desetke tisuća stručnih posjetitelja u Stuttgart. Od izdanja do izdanja, R+T bilježi porast kako izlagača, tako i posjetitelja iz cijeloga svijeta. Prošlo izdanje R+T, održano 2012. godine u Stuttgartu, posjetili su i predstavnici 50-ak tvrtki iz Hrvatske. 

Dojmovi hrvatskih posjetitelja sajma R+T

Među njima, R+T su posjetili i predstavnici tvrtke Profine Croatia d.o.o. Aleksandra Terera, direktora tvrtke Profine Croatia, zamolili smo da s nama podijeli svoje dojmove sa sajma R+T.

'To je usko specijalizirani sajam za ljude iz branše. Riječ je o mjestu na kojem doista možete upoznati stručnjake sa svih strana svijeta i vidjeti najnovije trendove. Nema veze s našim pojmom sajmovanja – ondje ne možete kupiti proizvode za zaštitu od sunca i vrata, a kamoli špek i druge nevezane proizvode kao kod nas. Ondje se isključivo razmjenjuju kontakti i informacije te sklapaju poslovi', otkrio nam je direktor Terer.

Zadnje izdanje štutgartskog sajma posjetio je i Marijan Brlečić, voditelj marketinga tvrtke Gealan d.o.o. koji o istom također ima samo riječi hvale.

'Sajam R+T u Stutgatu je najveći sajam sjenila i zaštite od sunca, te garažnih vrata na svijetu. Održava se svake treće godine i na njemu nastupaju i izlažu najveći proizvođači sjenila, tehnika roleta i garažnih vrata. To je vrlo zanimljiv sajam za pronalazak poslovnih partnera za firme koje se bave prozorima, vratima i tehnikama za zaštitu od sunce. Svakako preporučam posjetiti svima koji imaju ikakve veze sa spomenutim djelatnostima', ispričao nam je Marijan Brlečić.

Slovenski izlagači na R+T 2015

Prema zadnjim informacijama (do zaključenja ovog broja PRO Gradnje) R+T 2015 u Stuttgartu održat će se bez hrvatskih, bosanskohercegovačkih te srbijanskih izlagača. No, zato će na štutgartskom sajmu nastupiti tri izlagača iz Slovenije:

- INOTHERM d.o.o. (hala 4/A81) 

- SOLTEC sunshading systems, MIPO d.o.o. (hala 7/A52) te 

- ROLETE KOSEC d.o.o. (hala 7/D72).

R+T u Šangaju i Istanbulu

Pored glavnog sajma R+T u Stuttgartu postoje i podsajmovi u inozemstvu - R+T Azija, R+T Australija i R+T Turska - s namjerom da pomognu svojim izlagačima pri otvaranju važnih tržišta za budućnost. 

Inozemni sajmovi R+T imaju jasno definiran cilj - povećati u svijetu značaj imena glavnog sajma u Stuttgartu i time osigurati daljnji porast izlagača i posjetitelja na domaćem sajmu.

Već sljedeće godine, nekoliko mjeseci poslije štutgartskog sajma za rolete, vrata i zaštitu od sunca, R+T će se održati i u Šangaju (od 24. do  26. ožujka 2015.) te u Istanbulu (od 12. do 15. studenog 2015.).

Premijerno izdanje istanbulskog R+T uspješno je održano 2013. godine, što i ne čudi budući da na turskom, kao i okolnim tržištima postoji velika potražnja upravo za zaštitom od sunca.

Više informacija

Više o sajmu R+T 2015, kao i mogućnostima izlaganja ili posjete istom, možete doznati na www.messe-stuttgart.de/en/r-t, odnosno od Melanie Snelec i Bojana Varivode iz Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore putem e-maila na melanie.snelec @ ahk.hr i bojan.varivoda @ ahk.hr, odnosno putem telefona na broj 01/6311-600.

Materijali

  • Weltleitmesse_R+T_2015_am_Puls_der_Architektur.pdf

    Weltleitmesse_R+T_2015_am_Puls_der_Architektur.pdf