Ulaz za korisnike

HRVATSKI PREDSTAVNICI U KONKURENCIJI ZA PRESTIŽNO PRIZNANJE WIENERBERGER BRICK AWARD

|
HRVATSKI PREDSTAVNICI U KONKURENCIJI ZA PRESTIŽNO PRIZNANJE WIENERBERGER BRICK AWARD
 
HRVATSKI PREDSTAVNICI U KONKURENCIJI ZA PRESTIŽNO PRIZNANJE WIENERBERGER BRICK AWARD
SVEČANA CEREMONIJA DODJELE ODRŽAT ĆE SE 19. SVIBNJA U BEČU

Samo nekoliko dana dijeli nas od tradicionalne Wienerbergerove dodjele nagrada „Brick Award 16“ kojom se nagrađuju projekti koji koriste i predstavljaju inovativne načine gradnje opekom. Svečana ceremonija održat će se 19. svibnja 2016. u Beču, a za prestižnu nagradu i ove godine bore se tri hrvatska predstavnika.
 
Prvi od njih je projekt Arheološkog muzeja Vučedol, biroa Radionica arhitekture iz Vukovara. Osnovna ideja koncepta za arheološki muzej bila je važnost integracije u teren i okoliš. Drugi odabrani projekt je kuća u Serdarovoj ulici, biroa Dva arhitekta iz Zagreba. Prostorna kompozicija kuće određena je strmim terenom i pogledom na grad. Posljednji odabrani projekt je Kuća S, biroa MVA Mikelić Vreš iz Krapinskih Toplica. Epiteti moderno, prostorno i svijetlo opisuju ovaj objekt, a zbog želje vlasnika da se prostor življenja odvoji od tla, kuća je projektirana prema konceptu lebdeće atrijske kuće. 

Domaći projekti ne zaostaju za svjetskim ostvarenjima u opeci, odražavaju razvitak ekološke svijesti društva i vjerno prikazuju benefite energetski učinkovite gradnje. Podsjetimo, pulska poslovna zgrada Lumenart arhitekta Andrije Rusana 2014. godine je nagrađena priznanjem Wienerberger special prize.

Pedesetak projekata na tragu vizije stanovanja budućnosti u pet će kategorija biti predloženo žiriju Brick Awarda 2016. Cilj ovakve prestižne nagrade je popularizacija dobrih i korisnih arhitektonskih ideja čiji autori inspiraciju crpe iz opeke. Pobjednike svjetskog natječaja Brick Award 16' očekuju primamljive nagrade. Glavna nagrada iznosi 7000 eura, dok nagrade za četiri dobitnika u pojedinačnoj kategoriji iznose 5000 eura.

Hoće li i ove godine na popis dobitnika biti uvrštena i Hrvatska, doznat ćemo na svečanoj ceremoniji, 19. svibnja u Beču.

###
Wienerberger je najveći proizvođač opeke u svijetu i vodeći na tržištu crijepa u Europi. Građevinski materijal i sustavna rješenja od opeke predstavljaju zdrav, ekonomičan i energetski učinkovit način života i time pridonose provedbi energetski učinkovitih građevinskih pojmova kao što su niska potrošnja energije, pasivne ili solarne kuće. Životni vijek od najmanje 100 godina daje Wienerbergerovim proizvodima visoku vrijednost.

www.wienerberger.hr

Materijali

 • Kuća Vučidol 1

  Kuća Vučidol 1

 • Kuća Vučidol 2

  Kuća Vučidol 2

 • Kuća Vučidol 3

  Kuća Vučidol 3

 • Kuća u Serdarevoj ulici 1

  Kuća u Serdarevoj ulici 1

 • Kuća u Serdarevoj ulici 2

  Kuća u Serdarevoj ulici 2

 • Kuća u Serdarevoj ulici 3

  Kuća u Serdarevoj ulici 3

 • MVA Kuća 1

  MVA Kuća 1

 • MVA Kuća 2

  MVA Kuća 2

 • MVA Kuća 3

  MVA Kuća 3