Ulaz za korisnike

Hypo Alpe-Adria-Grupa prodaje 80% Maraske Grbešiću

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

HRVATSKA - Hypo Alpe-Adria-Grupa danas je objavila kako je 80% udjela u zadarskoj tvrtki za proizvodnju pića Maraska odlučila prodati firmi Merkos koja je u 100%-tnom vlasništvu Saponije iz Osijeka čiji je, kao i bjelovarskog Koestlina, splitskog Brodomerkura i širokobriješkog Mepasa, većinski vlasnik poduzetnik Mirko Grbešić. Vrijednost transakcije nije objavljena.

Udio od 20% zadržat će Hypo Alpe-Adria-Grupa

Hypo Alpe-Adria-Grupa, odnosno njena tvrtka Dalmatien Beteiligungsgsgsesllschaft, zadržat će 20%-tni udio u Maraski. Gerhard Süss, jedan od predstavnika Hypo Alpe-Adria-Grupe i predsjednik NO Maraske izjavio je kako na ovaj način žele spojiti "proizvođača kvalitetnih pića s tvrtkama koje će te proizvode brzo i efikasno dovesti do krajnjeg potrošača jer imaju potrebnu logistiku i infrastrukturu za dopremanje Maraskinih proizvoda na šire tržište tj. izvan granica Hrvatske." Na taj će se način postupno smanjiti odnosno u potpunosti eliminirati najveći problem Maraske - nedostatak tržišta, smatraju u Hypo Alpe-Adria-Grupi. Tamo dodaju kako su u Marasku uspjeli dovesti iskusnog menadžera iz područja prehrambene industrije, Guntera Grössa, "koji bi brendu Maraska trebao pružiti neophodan inovacijski zamah u prodaji i osmišljavanju asortimana, kao i novog dizajna."

Sljedeći korak u razvoju Maraske je izgradnja novih modernih proizvodnih pogona, zaključuju u Hypo Alpe-Adria-Grupi, pošto smatraju da će jačanjem turizma znatno rasti potrebe za proizvodima Maraske i u samoj Hrvatskoj. "Ukoliko uspijemo s izvozom, onda ova tvrtka neće imati samo veliku prošlost, već i profitabilnu budućnost", dodaje Süss. Maraska je u vlasništvu Hypo Alpe-Adria-Grupe završila nakon preuzimanja udjela od Waltera Wolfa zbog nevraćanja kredita. (Bankamagazin) WWW.BANKAMAGAZINE.HR

Cement

Materijali