Ulaz za korisnike

I u Osijeku do tvrtke i obrta za samo pet dana

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

OSIJEK - Servis “HITRO.HR” hrvatske Vlade za brzu i transparentnu komunikaciju poduzetnika i građana s tijelima državne uprave jučer je otvoren i u Osijeku u poslovnici Financijske agencije u Jegerovoj ulici.

Član Uprave Fine Tomislav Vintar, otvarajući treći takav ured u Hrvatskoj, napomenuo je da je Servis otvoren kako bi građanima s poduzetničkim idejama olakšao i ubrzao osnivanje društava s ograničenom odgovornošću i obrta. - Nakon Zagreba i Splita, koji su od svibnja iskoristili Servis “HITRO.HR” kako bi otvorili stotinjak trgovačkih društava i obrta, sada i Osječani imaju mjesto na kojem mogu osnovati tvrtku ili obrt, za što je danas potrebno najviše 15 dana, a u pojedinim slučajevima samo pet dana. Smanjeni su troškovi otvaranja tvrtki te su dodatno pojednostavljene procedure, a svi se obrasci, savjeti i ostale informacije radi lakšeg osnivanja mogu dobiti na jednom mjestu, kazao je Vintar, dodavši kako je ovaj projekt dobar primjer kvalitetne suradnje različitih državnih institucija koje imaju zajednički cilj - olakšati svakodnevnu komunikaciju poduzetnika, a poslije i građana, s tijelima državne uprave.

Mnogi su zbog birokracije izgubili živce i odustali od poduzetničkih projekata. Nadolazi vrijeme više rada, a manje birokracije. Vrijeme je novac i poduzetnici ne bi smjeli gubiti vrijeme na birokratske stvari već ga posvetiti isključivo poslu, kazao je tom prigodom župan Krešimir Bubalo. Informacije o otvaranju tvrtki ili obrta mogu se naći na www.hitro.hr ili na besplatnom telefonu 0800 0080 te na starnicama www.fina.hr, a najavljeno je da će uskoro biti otvoreno još četiri ureda, od kojih jedan u Vukovaru. Autor: D.PEJIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

Parketi

Materijali