Ulaz za korisnike

Idući tjedan drugi krug natječaja za Pleso

|
Idući tjedan drugi krug natječaja za Pleso
 
Idući tjedan drugi krug natječaja za Pleso
Koncesionari koji će inzistirati na povećanju prometa u Zračnoj luci Zagreb u prednosti su pred ostalim kandidatima Tijekom sljedećeg tjedna otvorit će se drugi natječajni krug za Zračnu luku Zagreb. Potencijalni investitori morat će predati obvezujuću ponudu za gradnju Plesa po idejnom rješenju trojca Radić-Neidhardt-Kincl, piše Vjesnik.
Navodi se da je investicija vrijedna oko 192 milijuna eura, zbog koje ćemo u ruke strancima predati koncesiju na aerodrom na 30 godina.

Koncesionari koji budu inzistirali na povećanju prometa u prednosti su pred ostalim kandidatima. Potencijalni investitori na raspolaganju će imati 75 dana za predaju svojih ponuda.

Prvi natječajni krug prošlo je šest konzorcija, za koje je Stručno povjerenstvo za koncesiju novog putničkog terminala ocijenilo da zadovoljavaju uvjete za ulazak u drugu natječajnu fazu.

Natječaj za koncesiju nad Zračnom lukom Zagreb naišao je na veliki interes međunarodnih ulagača.

U prvom krugu odazvalo se deset konzorcija, među kojima su bila vodeća imena europskog građevinarstva i respektabilna imena iz zračnog sektora poput aerodroma iz Atene, Münchena i Züricha, a o interesu svjedoči i podatak da je za vrijeme trajanja prvog kruga preuzeto 75 natječajnih dokumentacija. (np)

Materijali