Ulaz za korisnike

IFONT dobio novog inozemnog partnera

|
IFONT dobio novog inozemnog partnera
 
IFONT dobio novog inozemnog partnera
Potpisan ugovor o suradnji s Nordic Chamber of Commerce in Croatia

Potpisan ugovor o suradnji s Nordic Chamber of Commerce in Croatia

Međunarodni sajam novih tehnologija- IFONT (International Fair of New Tehnologies) sklopio je sporazum o inozemnoj suradnji s Nordic Chamber of Commerce in Croatia. Komora nordijskih zemalja time je dala još veći međunarodni značaj sajmu koji će se održati ove godine u Splitu u Spladium areni od 26. do 29. svibnja. Pet zemalja članica Komore (Norveška, Švedska, Finska, Danska i Island) na taj će način pridonijeti još većoj gospodarskoj povezanosti između Hrvatske i nordijskih zemalja.

Podsjetimo kako su između ostalih inozemni partneri sajma PARP (Polish Agency for Enterprise Development) i Beltrade Hrvatska (Gospodarski i trgovinski ured Kraljevine Belgije u Republici Hravtskoj). Osim navedenih, na sajmu će biti zastupljene tvrtke iz Kine, Švicarske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije itd.

Budući da je sajam zamišljen kao interaktivan prostor za razmjenu znanja, iskustava i suradnju između tvrtki i organizacija koje na njemu budu prisutne, on će osim izložbi ponuditi i predavanja, okrugle stolove i konferencije namijenjene različitim temama te ugostiti mnoge strane i domaće stručnjake, kao i uspješne gospodarstvenike i tvrtke. U četiri dana, međunarodni sajam obuhvatit će bitne i aktualne tematske cjeline vezane uz nove tehnologije s naglaskom na sve važnije teme obnovljivih izvora energije te energetske učinkovitosti. Ostale zastupljene teme bit će inovatorstvo, nanotehnologija, IT tehnologije, računala i programi, procesna tehnologija, automobilska industrija s naglaskom na hibridna vozila, marketing i turizam.

Cilj sajma je prezentacija i popularizacija korištenja modernih tehnologija te ukazivanje na razvoj novih gospodarskih mogućnosti. S obzirom na njegov cilj, sajam se učinio pristupačan svim građanima koji su zainteresirani posjetitelji cijenom od svega 20 kuna od čega čitav iznos ide u humanitarne svrhe, i to dječjim ustanovama.

Materijali