Ulaz za korisnike

IHM PROFI – kompaktno znanje struke za samostalne pogone za motorna vozila

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

Moderna radiona motornih vozila: jedno od najjačih područja sajma IHM PROFI u 2009. • Alat i strojevi radione motornih vozila čine jednu trećinu ukupne površine • Izložba „Restauracija Oldtimera-/Youngtimera “ te komercijalna vozila zaokružuju ponudu München, 17.9.2008. – također i 2009. godine tema „automobil“ pokretat će sajam IHM PROFI i njegove posjetitelje. Kao jedan od glavnih stupova međunarodnih stručnih sajmova za tehniku, radione i alat, samo sajam „moderna radiona motornih vozila“ zauzimat će tijekom trajanja sajma od 11. do 15. ožujka 2009. površinu od 11 000m2 – što odgovara trećini ukupne površine hale. Ono što se vidi iz udjela površine PROFI područja na Međunarodnom sajmu obrtništva, vidljivo je i na strukturi stručne publike: kada se sajam održavao 1998. godine, oko 30% stručnih posjetitelja iz područja obrtništva dolazilo je iz poduzeća za motorna vozila. Time je ova gospodarska grana sa svojim poduzetnicima i donositeljima odluka bila najjače zastupljena. Ovaj trend se nastavlja i 2009. godine: sajam IHM PROFI će tada ponovo biti platforma za protok informacija, savjetovanje i razmjenu među stručnjacima s područja motornih vozila. U tri različite hale sajma mehaničari motornih vozila dobit će opširan uvid u novitete i napredak na svom dijelu tržišta. Počevši s izgradnjom i održavanjem moderne radione motornih vozila u paviljonu B1, preko tema poveznica za struke, kao što su zaštita na radu, sve do mobilne radione i ekološki neškodljivih komercijalnih vozila u paviljonima B2 i B3.

S vlastitom najmodernijom radionom za motorna vozila Usluga orijentirana na stranke motornih vozila te snažna konkurentnost počinju kod moderne radione. IHM PROFI ovdje se nudi kao idealna platforma, tako što odražava kompletan spektar alata i strojeva jedne opremljene radione. Tako se u paviljonu B1 mogu vidjeti slijedeći sadržaji i proizvodi: dijagnostički uređaji, nazupčenja, univerzalni i specijalizirani alat, beskontaktno mjerenje kotača, pažljiva montaža, dizalice za automobile, sredstva za podmazivanje za strojeve i motore, stalci za ispitivanje kočnica i snage, uređaji za odvod ispušnih plinova, njega motornih vozila te sustavi za čišćenje motora kao suhi led, sredstva za poliranje, autolak ili zaštita od korozije. Renomirani izvođači kao Beissbarth, BlitzRotary, Neimcke, Stahlgruber i VmA garantiraju visoku kvalitetu opreme.

Oldie ali Goldie: Restauracija Oldtimera na sajmu IHM PROFI Sa svoje 34 godine čak i prvi model Golfa je u međuvremenu dosegao status Oldtimera. Tako na ulicama Njemačke postoji sveukupno preko 2 milijuna „klasičnih automobila“, koji predstavljaju izazov za novi opis posla kod mehaničara motornih vozila: restaurator motornih vozila koji se razumije u popravak starih vozila i njihovo održavanje. IHM PROFI je već odavno prepoznao tu potrebu koja će, prema podacima središnje udruge Njemačkog poduzetništva motornih vozila, još više porasti u nadolazećim godinama. U konsolidaciji s proizvodima radione za motorna vozila, također u paviljonu B1, 2009. se predstavlja po drugi puta izložba „Restauracija Oldtimera-/ Youngtimera “, u kojoj se lim karoserije obrađuje još kao u doba naših djedova. Popravci se vrše najjednostavnijim alatom kao što su drveni čekić ili rastezljivi uređaji Strauch-Streckgeräten, ručnim radom punim detalja. Korisno, ali još neiskorišteno: najnovija komercijalna vozila Natrag u budućnost, IHM PROFI u paviljonu B3 pokazuje najnoviju generaciju komercijalnih vozila. Između ostalog vozni park transportnih vozila od proizvođača kao Daimler, Fiat, Ford, Nissan, Renault ili VW komercijalna vozila. Na samom licu mjesta te u razgovorima na sajmu posjetitelj PROFI sajma može se informirati o njihovoj posebnoj opremi i ekološkoj neškodljivosti obzirom na potrošnju goriva, razinu buke i vrijednosti ispušnih plinova.

O GHM društvu za sajmove obrtništva GHM društvo za sajmove obrtništva razvija i organizira sajmove za sve struke obrtništva i srednje velikog poduzetništva. Na tom području je to društvo vodeći ponuđač u Njemačkoj. Sa sjedištem na minhenskom sajmu, sa svoja četiri sajma za širu publiku, te sedam stručnih sajmova GHM-a slovi kao središte struke njemačkog i međunarodnog obrtništva. Društvo GHM nastalo je iz „društva za izložbe obrtništva i sajmove“ osnovanog 1948. Daljnje informacije mogu se dobiti na www.ghm.de.

Kontakt osoba za tisak: Dr. Patrik Hof, voditelj za tisak i odnose s javnošću Sibylle Thiede, referentica za tisak i odnose s javnošću Tel.: +49 (089) 949 55-164 Fax: +49 (089) 949 55-169 thiede@ghm.de; [u]www.ghm.de[/u]

Materijali