Ulaz za korisnike

Industrijske ograde

|
Industrijske ograde
 
Industrijske ograde
U privatnom području ograde se koriste zbog ljepše optike, kao zaštita od pogleda ili za razgraničenje posjeda. Za poduzeća je postavljanje industrijske ograde oko proizvodnih hala pitanje sigurnosti i garancije. Efekt zaštite od pogleda je za poduzeća od drugorazredne važnosti.
Ukoliko se primjerice u industrijskim područjima nalazi više poduzeća jedan do drugoga industrijske ograde služe za jasno razgraničenje vlasničkih odnosa. Naravno da industrijska ograda pruža vlasnicima poduzeća sigurnost od neovlaštenog ulaska trećih lica.

Druge firme opet postavljaju industrijsku ogradu da bi izbjegli znatiželjne poglede u njihovu proizvodnju. Zakonodavstvo je različito od jedne do druge savezne države. I za industriju i za privatno područje dopuštena je maksimalna visina ograde od 120 cm. To vrijedi paušalno za ogradu od pletene žice ili drvenih letvica.

Specijalne industrijske ograde imaju prvenstveno sigurnosnu funkciju i funkciju zaklanjanja i nude se u različitim debljinama. Sistemi ograda proizvedeni od čelične rešetke i kombinirane s dvostrukim ojačanjima čine ogradu robusnom i sigurnom. Industrija i proizvodnja naručuju takve sisteme industrijske ograde kada postoji potreba za visokim stupnjem sigurnosti ili ograde od pletene žice.

Kvalitetne ograde su kompletno vruće pocinčane te ne zahtijevaju gotovo nikakvo održavanje. Praškasti premaz daje dovoljnu zaštitu od korozije. Ravna ojačanja predstavljaju nešto lakšu izvedbu od dvostrukog ojačanja. Često se rado koriste kao alternativa ogradama od pletene žlice. Garantiraju bolje učvršćivanje i ljepšu optiku.

Ako vlasnik poduzeća traži jednostavniju, svrsishodniju i cjenovno povoljniju industrijsku ogradu onda je ograda od pletene žice pravo rješenje. Kako bi dodatno osigurao svoje industrijsko područje potrebna su mu adekvatna vrata. Visoka stabilnost vrata te njihova ekstremna postojanost zaokružuju ponudu industrijskih ograda u proizvodnim halama i tvorničkim zgradama.

Materijali