Ulaz za korisnike

Info dan Sustavno gospodarenje energijom

|
Info dan Sustavno gospodarenje energijom
 
Info dan Sustavno gospodarenje energijom
Info dan Sustavno gospodarenje energijom

Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama i pokretanje Procura+ kampanje za održivu nabavu

Osijek, 25. studenog 2009. godine

Hrvatska gospodarska komora Osijek, Europska avenija 13, 9:00 sati

Zagreb, 20. studenog 2009. – Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da će se, u Osijeku, 25. studenog, održati radionica Info dan Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama, namijenjen prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s ciljem informiranja o provedbi zakonskog okvira o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji, o obvezama javnog sektora u Hrvatskoj i o ulozi energetskih agencija u poticanju energetske efikasnosti. Također će se predstaviti mogućnosti za razvoj i financiranje projekata energetske efikasnosti, uvođenje koncepta Zelenog ureda u poslovanje lokalne i regionalne samouprave te nova suradnja između Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i ICLEI europskog tajništva na Procura+ kampanji za održivu nabavu.

Na radionici će sudjelovati i Philipp Tepper, voditelj kampanje Procura+ iz europskog tajništva ICLEI-a, najvećeg globalnog međunarodnog udruženja lokalnih vlasti (gradova, županija, regija).

Projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (Projekt SGE) dio je većeg projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekt) koji već četvrtu godinu zajednički provode Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska) i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Globalnog fonda za okoliš.

Radionice Info SGE dana održat će se u Splitu, Zagrebu, Osijeku i Rijeci.

Za vašu informaciju, program radionice je u prilogu. Svakako ste dobrodošli biti prisutni na cijeloj radionici kao i dobiti izjave govornika. Kako bi osigurali kvalitetnu suradnju, molimo prethodnu najavu.

Više o EE projektu možete pronaći na www.ee.undp.hr, a Procura+ kampanji na www.procuraplus.org.

Kontakt: Zoran Bogunović, UNDP Hrvatska, Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, Voditelj projekta – Marketing, komunikacije i razvoj partnerstva, mob: 098/235-248; zoran.bogunovic@undp.org [url="http://www.ee.undp.hr"]www.ee.undp.hr

Petra Gjurić, UNDP Hrvatska, Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, Asistentica na projektu – Informiranje javnosti i odnosi s medijima, mob: 098/905 04 85; petra.gjuric@undp.org, www.ee.undp.hr

Materijali