Ulaz za korisnike

Inovacije za bolju implementaciju novih tehnologija: Kompaniji Schneider Electric nagrada za proizvod godine

|
Foto: Schneider Electric
 
Foto: Schneider Electric
• U konkurenciji više od 100 prijava iz cijelog svijeta sustav za upravljanje i održavanje energije kompanije Schneider Electric osvojio je nagradu za najbolji inovacijski proizvod u 2017. • Pobjednički proizvod “EcoStruxture Power Monitoring Expert” prisutan je u Hrvatskoj u raznim industrijama.

Inovacije iz cijelog svijeta i 15 različitih kategorija prošli tjedan u Chicagu borile su se za nagradu proizvoda godine po izboru uglednog američkog časopisa “Plant Engineering”. Nagrada za proizvod koji najbolje odražava nove ideje za rješavanje tradicionalnih problema, kao što su inovacije za bolju implementaciju novih tehnologija, uručena je kompaniji Schneider Electric za proizvod “EcoStruxture Power Monitoring Expert”.

Ovogodišnjeg pobjednika odabrali su čitatelji časopisa, koji su birali među više od 100 prijava iz cijelog svijeta. Zanimljivo, ovogodišnji pobjednički proizvod već je neko vrijeme prisutan i u Hrvatskoj, te među brojnim instalacijama možemo istaknuti implementaciju navedenog nadzornog sutava u glavnu trafostanicu tvrtke Messer Croatia Plin u Zaprešiću, krajem 2017 godine, te u Jadranski Galenski Laboratorij, za nadzor energetskog sustava napajanja tvornice kao i mjesečno izvještavanje o potrošnji električne energije.

Nagrađeni EcoStruxture PME je namjenska softverska platforma za upravljanje energijom koja je izgrađena kao pomoćni sustav pri održavanju sigurnosti, pouzdanosti i učinkovitosti energije u svakom  trenutku, pružajući skup alata koji pomažu u procesu upravljanja energijom. U primjeru Messer Croatia Plina, sustav nadzora električne energije koristi se kao izvor podataka za nadzor i analizu potrošnje te identifikaciju odstupanja u potrošnji i eventualnih anomalija. Uočavanjem uzroka prekomjerne potrošnje, uz EcoStruxture PME omogućena je brža primjena korektivnih akcija u stvarnom vremenu.

Ovogodišnjim nagradama, časopis Plant Engineering je proslavio 30. godišnjicu nagrađivanja najboljih inovacija, a njegovi čitatelji još jednom su odabrali nove proizvode koji im pomažu da svoj posao učine pametnijim, sigurnijim i učinkovitijim.

U cilju priznavanja važnog rada inženjera, ova nagrada slavi i nagrađuje pojedine proizvode koji su pružili izniman doprinos u aspektima postrojenja, radova, usluga i održavanja.

O Schneider Electric

Schneider Electric predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizacijom kućanstava, zgrada, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije.

U više od 100 država diljem svijeta, Schneider Electric lider je na području upravljanja energijom u mrežama srednjeg napona, niskog napona i neprekidnog napajanja, te na području sustava automatizacije. Naša rješenja omogućuju učinkovitost, integrirajući energetiku, automatizaciju i softver.

Unutar naše globalne Ecosystem zajednice, surađujemo s velikim brojem partnera, integratora i razvojnih tvrtki, te kroz našu Otvorenu Platformu omogućujemo upravljanje u stvarnom vremenu i učinkovitost u operativnom vođenju.

Posvećenost zaposlenika i partnera inovacijama, raznolikosti i održivosti, uz slogan Life is On, odražava našu težnju da je energija dostupna svugdje, svima, u svakom trenutku.

www.schneider-electric.hr

Materijali

  • Foto: VETTURELLI za Schneider Electric

    Foto: VETTURELLI za Schneider Electric

  • Foto: Schneider-Electric_EcoStruxture_PME-1

    Foto: Schneider-Electric_EcoStruxture_PME-1