Ulaz za korisnike

Inspekcija 'pročešljava' 17 lokala

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

ZAGREB – Na listi za rušenje inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja nalazi se ukupno osam bespravno podignutih ugostiteljskih objekata na jarunskom jezeru, dok ih je devet u pripremi i planu inspekcijskog nadzora.

Kako neslužbeno doznajemo, za konobu Leut na Velikom jezeru i lokal »Delice« te jedan objekt u izgradnji izdano je rješenje o rušenju, dok je za razvikani Piranha bar, Arubu, Dalmatino, pivnicu Som Jura i poznatiji noćni klub Aquarius donošenje istog u tijeku. U pripremi i planu za inspekcijski nadzor je i kafić Guru na Velikom jezeru te ostalih devet ugostiteljskih lokala. U potonjem rasporedu inspekcijske kontrole našla se i jarunska pivnica Kaltenberg, lokal koji je u medijima slovio kao okupljalište obavještajaca i generala s čestim rundama koje je » okretao« i haški bjegunac Ante Gotovina. Na istoj su se listi našla i trendseterska noćna okupljališta egzotičnih naziva Baobab, Macao, St.Tropez, Lage City, Sandwich bar, Beach cham caffe, Mali princ, dok se za najpoznatiji noćni klub »Aquarius«, još čekaju detaljnije informacije. Zanimljivo je da se jedan bespravni objekt, najvjerojatnije ugostiteljske namjene na Jarunu i dalje gradi, unatoč donesenom rješenju građevinske inspekcije o rušenju iz studenoga prošle godine. Za lokal »Delice« rješenje za uklanjanje uručeno je bivšem najmoprimcu, dok se za konobu Leut s izdanim rješenjem o uklanjanju vodi upravni spor. Za lokal Arubu na Malom jezeru u postupku je donošenja rješenja za rušenje, s time da je istu lokaciju 2001. godine građevinska mehanizacija već pohodila radi prisilnog uklanjanja.

Kao što smo već navodili, jarunski ugostitelji, dio kojih je krenuo u nelegalne građevinske intervencije, nisu legalizirali svoje objekte zbog nemogućnosti dobivanja potrebnih dozvola. Podsjećamo da je detaljni plan za uređenje jarunskog područja bio dovršen još 2001. godine, ali ni nakon četiri godine nije prošao obaveznu proceduru u Gradskoj skupštini. Plan je trebao omogućiti uvid tko i pod kojim uvjetima može graditi na jarunskom jezeru. Činjenica je da ugostitelji nisu htjeli čekati izglasavanje tog plana, računajući dugoročno na inertnost grada i države. V. VESIĆ Izvor: Novi list www.novilist.hr

Materijali