Ulaz za korisnike

Integrirana automatizacija kod obrade vrata

|
Integrirana automatizacija kod obrade vrata
 
Integrirana automatizacija kod obrade vrata
Kao dio pilot projekta tvrtka MAKA Max Mayer Maschinenbau razvila je novi centar za obradu drvenih, aluminijskih i plastičnih vrata, koji poduzetnicima nudi mogućnost automatske obrade i široku primjenu, uz minimalne zahtjeve u pogledu prostora.

Brza izmjena alata

Opremljen vrhunskom tehnologijom kontrole i pogona, centar za obradu vrata ispunjava sva očekivanja Vaše proizvodnje u pogledu brzine i prilagodljivosti. MAKA već više od 50 godina proizvodi automatski upravljane strojeve za drvnu industriju. Tvrtka je zahvaljujući dugogodišnjem radu stekla veliko iskustvo u obradi svih vrsta vrata te je također dobro upoznata s potrebama korisnika. Kako bi ispunio sve zahtjeve, od poduzetnika do velikih tvornica, ovaj stručnjak za CNC strojeve iz Njemačke osmislio je novi peteroosni centar za obradu vrata, CR 27 TBZ, na kojem je izmjena alata brza i fleksibilna.

Inovativni i kompaktni dizajn stroja

Kao dio tog projekta, MAKA je razvila inovativni sustav paleta pomoću kojeg se ploče palete jedna za drugom povlače u stroj. Stroj obrađuje vrata veličine 1400 x 2800 milimetara. Sami stolovi nemaju graničnike. Umjesto toga, vrata se precizno postavljaju uz pomoć robota za punjenje. Dva nezavisno upravljana robota rade naizmjence te mjere komad koji se obrađuje, namještaju ga i miču. Kod obrade imaju dodatne funkcije kao što su pozicioniranje stola i vakuuma ili skidanje zaštitne ploče. CR 27 TBZ također ujedinjuje visok nivo sigurnosti na radu i fleksibilne mogućnosti obrade te s lakoćom zbrinjava velike količine strugotina. Konvejer strugotina koji je smješten pod potpuno otvorenim okvirom stroja i koji pokriva područje obrade uklanja strugotine koje nastaju u obradi. CNC sakupljač strugotina i usisivač prašine kao i štitnik stroja za cjelovito omatanje također pomažu pri zaštiti stroja od letećih strugotina.

Visoki radni učinak kao odgovor na zahtjeve za velikom brzinom

Centar za obradu ima magazin alata sa 51 odjeljkom. Stroj može biti opremljen alatima dugim do 200 milimetara i listom pile promjera do 400 milimetara za različite namjene. Alat se mijenja uz pomoć sustava za punjenje. Mehanizam za izmjenu alata sakuplja novi alat iz magazina dok stroj radi. Pri kraju obrade, on se približava stroju pri brzini od 150 metara u minuti te sinkronizira brzinu X-osi s glodalicom kako bi zamijenio alat, dok se glodalica kreće prema početnoj točki za sljedeću obradu. Ovaj zahtjevni zadatak kontrolira nova linija uređaja Sinumerik 840D, opremljena funkcijom NCU 730 i visokoučinkovitim pogonom Sinamics S120. Prednosti udruživanja Sinumerika 840D i Sinamics su modularnost, otvorenost, fleksibilnost te visoka učinkovitost. Zahvaljujući svojoj višekanalnoj strukturi, obradu, dovod i zamjenu alata moguće je kontrolirati u zasebnim procesima. “Odabrali smo generaciju regulatora Sinumerik 840D jer uz visoku učinkovitost procesora nudi i cijeli niz drugih funkcija. Regulator velike snage i učinkoviti pogonski sustav nužni su za poprečni rad pri 150 metara u minuti, za kontrolu 12 NC osovina plus jedno vreteno velike brzine, kao i za NC obradu s peteroosnom transformacijom, objašnjava Johann Hefler, direktor odjela za električni dizajn u tvrtki MAKA. Servomotori serije 1FT6 i 1FK7 koriste se za osovinske pogone. Integrirano sučelje DriveCliq omogućuje maksimalnu pogodnost za parametrizaciju pogona i puštanje u rad. Arhitektura na bazi Etherneta korisniku daje cijeli niz opcija za integraciju stroja s kontrolnim sustavom proizvodnje za kontrolu tijeka materijala i podataka, kao i za koordinaciju procesa između centra obrade i robota za pozicioniranje i uklanjanje.

Grafičko korisniËko sučelje za pouzdani rad

Osim korisničkog sučelja samog regulatora, dostupno je i grafičko korisničko sučelje na bazi CAD/CAM-a koje je prilagođeno zahtjevima tvrtke MAKA. Regulator ima PCU 50 s operativnim sustavom Windows XP kojim se upravlja pomoću ploče PC Sinumerik OP 015A. Postupak izrade projicira se na grafičko korisničko sučelje, a dio koji se obrađuje grafički se smješta na stol. Magazin alata također se puni pomoću grafičke podrške. Tako operater može nadgledati obradu bez kolizija ili smještanje alata bez kolizija na zaslonu te može intervenirati prije nego što dođe do «kraha» u slučaju kolizije.

Moderna strojna tehnologija s integriranom automatizacijom

Uz CR 27 TBZ, MAKA je na sajmu LIGNA prezentirao prilagodljivi i inovativni stroj koji ima mogućnost brzog opremanja novim alatima, kako bi se s lakoćom udovoljilo promjenjivim zahtjevima obrade vrata, te koji se može puniti i ručno. Max Mayer, generalni direktor tvrtke MAKA, zaključio je: “Smatram da s ovom verzijom stroja idemo u novom smjeru. Za nas i naše kupce bitna je dostupnost, visok stupanj sigurnosti, brzine, prilagodljivosti, te naravno najnaprednija tehnologija strojeva. To je ono što nas u konačnici razlikuje od naših konkurenata.” Zahvaljujući opremanju stroja Siemensovim tehnologijama za automatizaciju, MAKA je u prednosti jer posjeduje sustav koji dolazi iz jedinstvenog izvora. To omogućuje visok stupanj integracije, od regulatora do pogona, aspekt koji je vrlo bitan kada je riječ o inženjerstvu, servisu i dijagnostici.“

Izvor: Elektirka

Materijali