Ulaz za korisnike

Inteligentan krovni prozor

|
Inteligentan krovni prozor
 
Inteligentan krovni prozor
Nova, unaprijeđena verzija potpuno električno opremljenog krovnog prozora nudi gotovo neograničene mogućnosti. Samo jednim daljinskim upravljačem moguće je upravljati krovnim prozorima, sjenilima ili vanjskim roletama iz bilo kojeg dijela stana, kuće, ureda…

Inteligentni krovni prozori i sjenila

Status na ekranu daljinskog upravljača daje informacije o tome koji je prozor otvoren ili zatvoren, odnosno koje je sjenilo spušteno ili samo djelomično podignuto.

Programiranjem se može kreirati grupe prozora ili sjenila koje želimo tretirati na isti način, npr. svim prozorima u kuhinji upavlja se istovremeno, sve unutarnje žaluzine spuštaju se ili podižu u istom trenutku.

Također je moguće programirati i određeno vrijeme neke aktivnosti, npr. neka me u 6.30 probudi podizanje vanjske rolete i otvaranje prozora za 30%!

Programiranjem otvaranja prozora i podizanja roleta u određeno vrijeme, umjesto zvuka budilice probudit će vas jutarnje sunce i svjež zrak

Ukoliko su prozori otvoreni, zahvaljujući senzoru za kišu u slučaju nenadanog pljuska automatski će se zatvoriti, ali će ventilacijski preklop i dalje ostati otvoren.

Mogu se kreirati i programi koji će pritiskom jedne tipke aktivirati više različitih funkcija, npr. prilikom izlaska iz kuće može se aktivirati program koji će zatvoriti sve prozore, ostaviti otvoren ventilacijski preklop u kupaonici, i spustiti sve vanjske rolete. Na ekranu daljinskog upravljača prikazat će se potvrda da su sve funkcije izvršene, ili je iz nekog razloga neka funkcija onemogućena (npr. neka fizička prepreka sprečava zatvaranje rolete).

Pritiskom jedne tipke automatski se uključuju sve unaprijed definirane postavke, pa možete mirno napustiti svoj dom.

Funkcionalnost krovnog prozora bazirana je na sigurnoj io-homecontrol® radio frekvencijskoj tehnologiji koja omogućuje bežično povezivanje krovnih prozora, sjenila i vanjskih roleta te njihovu nesmetanu komunikaciju unatoč fizičkim preprekama.

Postoji i mogućnost povezivanja s proizvodima drugih proizvođača u sustavu io-homecontrol® tehnologije i kreiranje «pametne kuće». Time se prvenstveno postiže ušteda energije, npr. programiranjem automatskog gašenja grijanja kada se krovni prozori otvaraju, unaprijed programiranim spuštanjem sjenila tijekom ljetnih dana kako bi se smanjila potrošnja energije za rashlađivanje ili automatskim gašenjem umjetne rasvjete tijekom dana i sl.

Više o io-homecontrol® tehnologiji i proizvodima potražite na io-homecontrol.com.

Integrirana inteligencija

Ima tvornički ugrađene sve električne komponente, stoga sve što treba učiniti po ugradnji krovnog prozora, je spojiti ga na napon od 220V.

Sam krovni prozor svojom kvalitetom dostojno prati napredne inteligentne funkcije. Može biti izrađen od drva ili zaštićen bijelim poliuretanom, dok je u oba slučaja izvana prekriven aluminijskim pokrovnim profilima koji ga štite od vanjskih utjecaja. Unutarnje staklo je sigurnosno – laminirano i povezano nevidljivom folijom koja u slučaju razbijanja drži komadiće stakla, sprečavajući njihovo rasipanje. Vanjsko staklo je kaljeno s easy-clean premazom, koji u kombinaciji s UV zrakama razlaže prljavštinu te je kiša lakše ispire.

Prozorom je moguće upravljati i ručno – povlačenjem ručke u gornjoj zoni prozora krilo se automatski odvaja od lanca. Na taj način krilo se može rotirati, čime vanjsko staklo postaje dostupno za čišćenje.

Ventilacijski preklop integriran u gornju ručku omogućuje izmjenu 12-31 m3/h zraka, ovisno o širini prozora, dok zračni filter zaustavlja prašinu i insekte. Zbog posebne konstrukcije ventilacijski preklop može biti otvoren bez obzira na vremenske uvjete, tj. bez bojazni od prokišnjavanja.

Na krovni prozor mogu se dodatno ugraditi sjenila ili rolete s električnim upravljanjem po izboru, ovisno o tome je li potrebna zaštita od sunčeve svjetlosti ili topline, ili samo želite dekorirati svoje potkrovlje.

Materijali