Ulaz za korisnike

Interklima - Graditeljstvo - Obrtništvo

|
Interklima - Graditeljstvo - Obrtništvo
 
Interklima - Graditeljstvo - Obrtništvo
INTERKLIMA - 22. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda GRADITELJSTVO - 37. međunarodni sajam graditeljstva i opremanja OBRTNIŠTVO - 55. međunarodni sajam obrtništva koji se održavaju od 9. do 13. travnja na Zagrebačkom velesajmu.

Zemlja partner je Kraljevina Maroko čiji izlagači izlažu na sajmu Obrtništva.

Pozdravnu riječ na press konferenciji održao je gospodin Milan Trbojević, voditelj podružnice Zagrebački velesajam koji je izrazito veliko zadovoljstvo činjenicom da je zemlja partner sajma Obrtništva Kraljevina Maroko.

Gospodin Moulay Abbes Khadiri, veleposlanik Kraljevine Maroko u Hrvatskoj, izrazio je zahvalnost Zagrebačkom velesajmu kao organizatoru sajmova Graditeljstvo, Obrtništvo i Interklima.

Naglasio je da je ovo velik događaj koji se podudara s otvaranjem Veleposlanstva Kraljevine Maroko u Zagrebu12. travnja ove godine.

Na sajmu Obrtništvo bit će zastupljeni marokanski obrtnici, budući da obrtništvo kao i umjetnost ima dugu tradiciju u Kraljevini Maroko.

Od materijala posebno je izdvojio kožu, drvo, željezo, metal i alabaster.

G. Khadiri smatra da je najbolji način upoznavanja naroda kroz kulturu, umjetnost i obrt.

U tom smislu istakao je povijesni i geografski značaj Kraljevine Maroko te se osvrnuo na brojne kulturološke utjecaje na području svoje zemlje koji su vidljivi u tim segmentima.

Sajam Obrtništva drži odličnom prigodom da građani Hrvatske upoznaju kulturu Kraljevine Maroko te vjeruje da će odaziv posjetitelja biti velik.

Gospođa Snježana Tomić iz Hrvatske obrtničke komore istaknula je važnost Hrvatskog obrtničkog foruma - tradicionalnog susreta obrtnika i predstavnika Vlade Republike Hrvatske koji će se održati9. travnja na temu: "Zakon o obrtu - prijedlozi izmjena“.

Kordinator sva tri sajma gospodin Nikola Bunjevac upoznao je novinare s najvažnijim činjenicama vezanim uz sajmove.

paviljonima 5, 7 i 7a i na otvorenom prostoru uz paviljone, na 11.200 m² izložbenog prostora okupit će se 198 izlagača iz 13 zemalja.

Zemlje sudionice:

Austrija, Belgija, Češka, Danska, Hrvatska, Italija, Kraljevina Maroko, Makedonija, Njemačka, Poljska, Slovenija, Srbija, Švicarska.

Ovi sajmovi su se proteklih godina pozicionirali kao najveći poslovni događaj u branši i središnje mjesto susreta ponude i potražnje, noviteta i krajnjih potrošača u Hrvatskoj i regiji.

INTERKLIMA - 22. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda

Klimatske promjene poput globalnog zagrijavanja, te sve češći ekstremni vremenski uvjeti s jedne strane i ubrzani porast svjetske populacije i težnja za što kvalitetnijim životnim uvjetima s druge strane, rezultirali su, pogotovo u razvijenijim zemljama, eksponencijalnim porastom potrošnje energije za grijanje i  klimatizaciju te potrebom za pitkom vodom.

Rezultat je sve manje jeftinih i svima dostupnih prirodnih resursa energije i pitke vode.

Stoga održivi razvoj i u ovom sektoru ultimativno zahtjeva, neprekidno pronalaženje novih rješenja, usavršavanje postojećih i hitnu implementaciju sve učinkovitijih tehnologija, opreme i materijala u području grijanja, klimatizacije, ventilacije i obrade pitkih voda.

Upravo tim temama bavi se INTERKLIMA, koja se svojom dugogodišnjom bienalnom tradicijom i uspješnom organizacijom, prometnula u vodeći regionalni sajam ove vrste i potvrdila kao nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru vodećih domaćih i svjetskih proizvođača opreme za grijanje, hlađenje, klimatizacije i obradu pitkih voda.

Na INTERKLIMI, ističemo 2 značajna događanja:


GRADITELJSTVO - 37. međunarodni sajam graditeljstva i opremanja

Proteklih godinama ovaj sajam se potvrdio kao najznačajniji poslovni događaj graditeljske struke u Hrvatskoj i regiji jer na jednom mjestu okuplja vodeće domaće i svjetske proizvođače građevinskog materijala, opreme i mehanizacije te mnogobrojne poslovne ljude.

Sajam se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske.

Zahvaljujući bogatom izložbenom dijelu kao i mnogobrojnim stručnim manifestacijama, sajam GRADITELJSTVOje nezaobilazno mjesto susreta poslovnih i stručnih posjetitelja koji na jednom mjestu mogu doći do saznanja o novim proizvodima i tehnološkim rješenjima u graditeljskoj struci.

Međutim, ovaj sajam je zanimljiv i široj publici jer nastoji pronaći odgovore kako doći do doma po želji obitelji i to od temelja do krova.

Na sajmu će se održati najveća izložba građevinske mehanizacije u Hrvatskoj u ovoj godini na kojoj će se moći vidjeti najnoviji strojevi renomiranih svjetskih proizvođača JCB, CATERPILLAR, NEW HOLLAND i HYUNDAI.

Iz bogatog stručno pratećeg program sajma Graditeljstva izdvajamo:

  • Dan graditelja
  • Dan arhitekata


OBRTNIŠTVO - 55. međunarodni sajam obrtništva

Najznačajniji sajam obrtničke struke i središnji poslovni događaj obrtnika, malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj zaokružuje ovaj termin te mu daje posebnu cjelovitost. 

Sajam se i ove godine održava uz punu potporu Hrvatske obrtničke komore.

Zemlja partner je Kraljevina Maroko čiji će se izlagači predstaviti na sajmu OBRTNIŠTVA sa svojim proizvodima i uslugama kao što su lončarija (vaze, "tajine", pepeljare itd.), kožni proizvodi (papuče tzv "babouches", novčanici, torbe itd.), tekstilni proizvodi (tradicionalna odjeća, tunike, ukrasi za domaćinstvo itd.), proizvodi od stakla i metala (lampe, ogledalca, čaše za čaj, nakit, kovčezi / kutijice, privjesci za ključeve, itd.), tepisi, pekarski proizvodi. Pokazat će i neke vještine kao što su ocrtavanje kanom, priprema čaja, izrada ogledala i metalnog posuđa.

Također, izložit će primjerke krovova, podova i proizvoda za unutrašnje uređenje. Isti proizvodi moći će se kupiti po povoljnim cijenama.

Cijelu priču zaokružit će i marokanski glazbenici s tonovima tradicionalne marokanske glazbe.

U periodu od 09. - 14. 4. 2013. odvijati će se Dani kulture, gastronomije i obrtništva Kraljevine Marokou sklopu kojih će se i službeno otvoriti Veleposlanstvo Kraljevine Maroko, 12. travnja u Zagrebu.

Za svoje prvo predstavljanje izabrali su Zagrebački velesajam gdje će posjetitelje upoznati sa svojom kulturom, običajima i zanatima.

Osim na sajmu Maroko će se Zagrepčanima predstaviti i kroz niz drugih aktivnosti na Trgu bana Jelačića i u šatoru kraj hotela Esplanade.

Zanimljiv je podatak da od ukupnog stanovništva Maroka (preko 33 milijuna) njih 2,3 milijuna bavi se nekom vrstom obrtništva.

Od industrija se ističu tekstilna, prehrambena i proizvodnja i prerada fosfata.

Poljoprivredna proizvodnja bazirana je uglavnom na uzgoju žitarica, agruma i povrća.

Iz bogatog stručno pratećeg programa sajma Obrtništva izdvajamo:

  • Hrvatski obrtnički forum - tradicionalni susret obrtnika i predstavnika Vlade Republike Hrvatske koji će se održati 9. travnja s temom: "Zakon o obrtu - prijedlozi izmjena“
  • stručni skupovi, okrugli stolovi, poslovni susreti, savjetovanja, modne revije obrtničkih škola
  • promocija i prezentacija obrtničkih zanimanja
  • dodjela nagrade Ministarstva poduzetništva i obrta "Vrijedne ruke" najboljem hrvatskom poduzetniku-izlagaču Sajma obrtništva 2013.
  • prezentacije izlagača, demonstracije proizvoda i usluga


Atrakcije za posjetitelje:

Izložba tradicijskih (umjetničkih) obrta (npr. Samoborski kraluš) umjetnička bravarija, dječje igračke, paprenjak, keramički proizvodi za kućanstvo i ukrasni predmeti, promocija i prezentacija obrtničkih zanimanja, radionice, prezentacije izlagača, promotivne prodaje proizvoda obrtnika, modne revije.

Očekujemo da će sinergija ovih triju sajmova, uz bogat stručno-popratni program i sudjelovanje svih relevantnih državnih i strukovnih institucija, okupiti na Zagrebačkom velesajmu i ovaj put respektabilan broj izlagača sa najnovijim rješenjima, tehnologijama, opremom i materijalima iz spomenutih područja te dati novi impuls u prilog razvoja ovih djelatnosti i potaknuti privrednu aktivnost u cjelini.

Svečano otvorenje

Svečano otvorenje bit će u utorak, 9. travnja u 11:00 sati u paviljonu 5.

Paviljoni:Cijene ulaznica:

  • ulaznica za jednokratni posjet - 10,00 kn


Radno vrijeme:

  • 9. do 12. travnja - 10:00 do 19:00 sati
  • 13. travnja - 10:00 do 18:00 sati

Materijali