Ulaz za korisnike

Investicija od 750 milijuna kuna

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

UMAG - U savudrijskoj tvrtki Rezidencija Skiper prekjučer su predstavnici vlasnika i uprave primili umaškog gradonačelnika Vladu Kraljevića i Veljka Ostojića, u Županijskom poglavarstvu zaduženog za turizam.

Povod posjeta bila je prezentacija razvojnog plana turističkog naselja Skiper, čija realizacija počinje na jesen, a završetak svih radova planiran je za proljeće 2008. Radi se o investiciji od 750 milijuna kuna, za koju je investitor osigurao sredstva, doznajemo iz Rezidencije Skiper. U planu je izgradnja golf igrališta Crveni Vrh s 18 rupa koje će se prostirati na 87,5 hektara, kongresnog centra koji može primiti 200 osoba, te marine s 38 vezova, od kojih desetak namijenjenih lokalnom stanovništvu, na lokaciji postojećeg ribarskog privezišta u Alberima od približno četiri tisuće četvornih metara. Planira se također gradnja hotela s pet zvjezdica i 32 vile u funkciji depandansi, s ukupno 600 postelja. Smještajni objekti su zacrtani u građevinskoj zoni od 6,5 hektara i za njih investitor već posjeduje pravomoćne lokacijske dozvole, dok je u tijeku izrada projektne dokumentacije radi ishođenja građevinskih dozvola, ističu u Skiperu.

Sve će to pratiti komunalna infrastruktura i uređenje okoliša novog dijela naselja. Za golf igralište trenutno očekuju lokacijsku dozvolu za koju su zahtjev podnijeli Ministarstvu okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, te predviđaju početak izgradnje na jesen i kompletiranje u roku godine dana. Investitor je ponovio ranijih godina iskazanu spremnost za investiranje u izgradnju nedostajućeg južnog lukobrana u savudrijskoj luci, kako bi ona iz ribarske dijelom prerasla u turističko odredište. Vlado Kraljević je izrazio zadovoljstvo radi nastavka ulaganja u Alberima koja »ukupnu turističku ponudu savudrijskog i umaškog priobalja promiču u višu kategoriju« te omogućuju otvaranje novih radnih mjesta. Posebno je pohvalio činjenicu da je investitor odustao od izgradnje objekata s ukupnim kapacitetom 1,5 tisuća postelja, koliko je omogućeno prostornim planom, u korist visoke kategorije smještaja i usluga, te izrazio punu potporu gradskih vlasti za predstavljena ulaganja. K. F. Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

Beton

Materijali