Ulaz za korisnike

Investicije Knaufa u Hrvatskoj na području posebne državne skrbi

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

ZAGREB, studeni 2006. – U hotelu Sheraton održana press konferencija s temama Investicije poduzeća Knauf u Hrvatskoj na području posebne državne skrbi- Kosovo kod Knina, otvaranje novih radnih mjesta, proizvodnje po najvišim ekološkim standardima, senzibiliziranje poduzeća Knauf za potrebe lokalne sredine te pozitivnih iskustava ulaganja u Hrvatskoj, osobito na područjima od posebne državne skrbi.

Knauf d.o.o. u potpunom je vlasništvu obitelji Knauf čije je glavno sjedište u njemačkom gradu Iphofenu, gdje posluje od 1932. godine. Nakon osnivanja 1993. godine u Zagrebu kao komercijalno tehničko predstavništvo nadležno za Hrvatsko tržište, Knauf d.o.o. 1997. kupuje od Fonda za privatizaciju najprije manjinski dio, a kasnije i ostatak dionica do 100%-tnog vlasništva poduzeća Kningips u Kosovu kod Knina. Grupacija Knauf diljem svijeta ima 200-tinjak proizvodnih pogona od kojih je 13 u 16 država srednje Europe, s približno 1350 zaposlenika. Najmodernija tehnologija proizvodnje obilježava sve Knaufove tvornice. Proizvodni pogoni su ugodni za zaposlenike, racionalni i ekologični. Ekologičnost proizvodnih sredstava i iskrena ekološka svijest uvelike utječe na izvedbu novih i rekonstrukciju postojećih tvornica. Na press konferenciji prisutnima su se obratili Richard Röck, direktor poduzeća Knauf za jugoistočnu Europu, Stjepan Rak, direktor poduzeća Knauf Hrvatska, predstavnik gospodarske komore Austrije dr. Peter Haslacher te pomoćnik ministra gospodarstva RH Ante Vučić.

Ovom prigodom g. Richard Röck direktor poduzeća Knauf za jugoistočnu Europu istaknuo je kako Knauf kontinuirano ulaže u proizvodnju i ljudske resurse. Tako je uz investiciju u tvornicu u vrijednosti 30 milijuna eura , ove godine investirano 4 milijuna eura u povećanje proizvodnih kapaciteta. Povećana je prodaja na hrvatskom tržištu 20%, dok je udio u izvozu gipskartonskih ploča povećan 60%.Osim hrvatskog, proizvodi tvornice Knauf u Kninu izvoze se na tržišta Europske unije i jugoistočne Europe. Također, povećan je i broj zaposlenih čiji je broj s 40 u 2004. povećan na 112 u 2006., a do kraja godine planira ih zaposliti još 10. Uz to, Knauf godišnje ulaže u školovanje više od 500 montera suhe gradnje. Ovi sistemi omogućuju sigurnu gradnju i omogućuju uštedu energije, ispunjavaju protupožarne i zvučne zahtjeve, kao i hrvatske norme i nove CE-norme, a ubrajaju se među najmoderniji način gradnje s najpovoljnijim rješenjima. Gospodin Röck istaknuo je izuzetno dobru suradnju s Gradom Kninom i Općinom Biskupija, kao i dobru suradnju sa svim ministarstvima i vladinim udrugama. Dr. Peter Hasslacher, predstavnik gospodarske komore Austrije zahvalio je svim institucijama, ministarstvima, vladinim uredima te organima lokalne uprave Grada Knina i Općine Biskupija na suradnji te izrazio nadu za daljnjom uspješnom suradnjom vezanom na ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Gospodin Stjepan Rak, direktor poduzeća Knauf za Hrvatsku osvrnuo se na rad poduzeća Knauf Hrvatska u sredini u kojoj djeluje i to s aspekta suradnje s društvenom zajednicom te brige o očuvanju okoliša prilikom eksploatacije mineralne sirovine-gipsa. Poduzeće Knauf izuzetno je senzibilizirano za potrebe društvene zajednice te je u području općine Biskupija koje zbog posljedica ratnih stradavanja uopće nije imalo riješeno pitanje vodovodne mreže, izgradilo vodovod za potrebe tvornice i time riješilo i pitanje vodoopskrbe za lokalno stanovništvo. Također, u suradnji s Općinom Biskupija poduzeće Knauf pomoglo je u uređenju vodotoka rijeke Kosovčice i samog izvora, uređenje lokalnih puteva te drugim infrastrukturnim projektima. Tu su i donacije udrugama, vrtićima, školama, kulturno-umjetničkim društvima, sportskim klubovima, ekološkim akcijama, bolnicima na širem Kninskom i Šibenskom području. Proizvodnja u samoj tvornici Knauf koncipirana je prema najvišim ekološkim standardima definiranim Studijom utjecaja na okoliš. Uz stalno zapošljavanje djelatnika, još uvijek nedostaje visokokvalificiranog kadra te je ovom prigodom g. Rak pozvao mlade i ambiciozne diplomirane inženjere rudarstva, geologe, strojare, elektrotehničare i ekonomiste da se pridruže uspješnom timu Knaufa. Trudimo se da Knauf bude poduzeće zadovoljnih radnika i namještenika, a koje društvo prepoznaje kao suvremeno poduzeće kojem je cilj razvoj, ali uz očuvanje prirode i okoliša te brige za šire potrebe društvene zajednice. Također, želja nam je da neki Knauf proizvod bude sastavni dio i Vašeg doma. www.KNAUF.hr Knauf d.o.o.

Materijali