Ulaz za korisnike

Ispravno održavanje plutanih podnih obloga

|
Ispravno održavanje plutanih podnih obloga
 
Ispravno održavanje plutanih podnih obloga
Plutane podne obloge jednostavne su za održavanje. Redovitim i pravilnim održavanjem Vaš će pod trajno biti lijep i sjajan. Pripazite da Vaš pod čistite samo preporučenim sredstvima a to su prije svega odgovarajuća sredstva za održavanje.
>

Odmah nakon polaganja plutanih podnih obloga potrebno je odgovarajućim sredstvom zaštititi iste te obloge; na ovaj način prvenstveno se štiti njihova vanjska površina. Za ovu svrhu u trgovinama je moguće kupiti sredstvo za temeljno čišćenje plutanih podnih obloga.

Inače u normalnom slučaju sasvim je dovoljno plutane podne obloge čistiti krpom, metlom ili usisivačem. Smatrate li da je Vaš plutani pod vlažan uvijek ga možete prema potrebi čistiti kako bi uklonili vlagu. Izbjegavajte upotrebu uređaja koji tijekom čišćenja koriste vodenu paru.

Ako je Vaš plutani pod jako onečišćen ili su se na njemu pojavile male ''stazice'' od ranijih slojeva poliranja, onda je na podnim oblogama moguće napraviti temeljno čišćenje i ponovno ih obraditi sredstvom za poliranje koje se može kupiti u trgovinama.

Koristan tip:

Na noge stolica i druge elemente namještaja koji posjeduju noge nalijepite male zaštitnike (zaštitne krpice) kako se pod ne bi bespotrebno grebao i oštećivao. Kako biste pod zaštitili od vlage i unosa prljavštine i pijeska ispred ulaznih vrata postavite otirače za cipele.

Materijali