Ulaz za korisnike

Istaknite vlastiti stil u uređenju

Istaknite vlastiti stil u uređenju
 
Istaknite vlastiti stil u uređenju
«Biti svoj» u načinu odijevanja, razmišljanja i uređenju životnog prostora uvijek je «in»! Bez obzira na sva pravila i najnovije trendove u uređenju interijera, nastojite uvijek unijeti dio osobnosti u prostor i dati mu dodatni šarm, koga kreirate upravo vi!

Vrhunski opremljeni interijeri, koje gledamo na stranicama stručnih časopisa, web portala te u salonima namještaja izgledaju zadivljujuće. Sigurno vam je ponekad zastao dah i poželjeli ste nešto slično i u vašem domu. No, često puta su vas izložene kompozicije namještaja potakle na razmišljanje kako im nešto nedorečeno ipak nedostaje. I bili ste u pravu – nedostaje im trag osobnosti onih koji će živjeti u takvom ili sličnom okruženju.

Unošenje osobnosti u životni prostor nužan je kako bi se svaki pojedinac u njemu dobro osjećao. Ono se iskazuje kroz odabrani stil uređenja ili detalje koji su vam posebno dragi. Ukoliko ste uređenje doma prepustili arhitektu, ne zaboravite da je sastavni dio postupka uređenja interijera upoznavanje investitora, njegovih životnih navika, hobija, omiljenih stilova, boja itd koji trebaju postati integralni dio doma.

Osobnost u uređenju interijera je najjednostavnije iskazati kroz detalje koji će obogatiti prostor. Pojedinci koji vole prirodu i zelenilo će unijeti raznovrsne biljke i aranžmane u interijer. Prostor će dobiti svježinu i originalnost, jer unošenje prirode u životni prostor povećava njegovu kvalitetu, a pogotovo u stanovima, koji nemaju kontakt s vanjskim terenom.

Kolekcionari umjetnina prostor će učiniti posebnim postavljanjem umjetničkih slika i predmeta. Ugođaj galerijskog prostora nije tipičan, ali može biti vrlo interesantan i ugodan. U svakom slučaju, ostavit će utisak na svakog gosta.
Ukoliko vam je život na selu posebno drag, a životne potrebe su vas odvele u gradsku gužvu, elementi ladanjskog stila mogu učiniti vaš životni prostor željenom oazom.

Volite putovanja, o njima rado razgovarate i uvijek kupujete neobične suvenire i predmete, koji predstavljaju destinacije koje ste obišli. Istaknite ih na svojim policama, a one će se, bez obzira na stil i materijale u prostoru, idealno uklopiti, jer vas podsjećaju na uzbudljiva putovanja i bude drage uspomene.

Načina za iskazivanje osobnosti u životnom prostoru je mnogo: oslikajte zidove, miješajte boje, postavite mozaike ili vitraje, istaknite antikne komade namještaja, izložite rukotvorine svojih predaka, objesite drage fotografije, izložite uratke vaše djece...Što god učinite, obogatit će prostor, jer ti detalji predstavljaju vas i vašu osobnost, a za to nema pravila, trendova niti ograničenja!

www.interijerNET.hr

Materijali