Ulaz za korisnike

Italija je u recesiji, ali to ne utječe na biznis u Hrvatskoj

|
Italija je u recesiji, ali to ne utječe na biznis u Hrvatskoj
 
Italija je u recesiji, ali to ne utječe na biznis u Hrvatskoj
Početkom tjedna čelnik UniCredita boravio je u Hrvatskoj te je s predstavnicima Vlade razgovarao o projektima u energetskom sektoru, cestogradnji i željeznici

Glavni izvršni direktor UniCredita Federico Ghizzoni izjavio je za Večernji list kako je trenutačno njihov talijanski biznis pod pritiskom jer je Italija u recesiji, no kako je Grupa čvrsta i stabilna, a što se tiče adekvatnosti kapitala jedna je od najotpornijih banaka u Europi zahvaljujući povećanju kapitala za 7,5 mlrd eura.

Ghizzoni je pohvalio prve mjere hrvatske Vlade te izjavio da joj UniCredit može pomoći u financiranju nekih ključnih projekata i traženju stranih investitora. "Problem lošeg stanja u ekonomiji i negativnog rasta je očigledan, ali su ideje nove vlade na mjestu."

Ovih dana čelnik UniCredita je boravio u Hrvatskoj te je s predstavnicima Vlade razgovarao o projektima u energetskom sektoru i cestogradnji kao i željeznici.

"S ministrom turizma razgovarali smo o investiranju u turizam. Tema su bile i privatne investicije. Bio je to vrlo koristan, plodonosan dan. Mislimo da možemo pomoći, prvenstveno kao Zagrebačka banka, ali i kao UniCredit grupa."

Inače, UniCredit je u svom strateškom planu do 2015. odredio četiri zemlje za dalje širenje: Rusiju, Poljsku, Tursku i Češku.

"Akvizicije nisu isključene na horizontu od pet godina, ali trenutačno nemamo takve planove na stolu, radije ćemo se usredotočiti na organski rast", rekao je Ghizoni za Večernji.

Ghizzoni kaže da nisu računali na širenje u Hrvatskoj jer ovdje ne smiju ići u nove akvizicije zbog Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Nigdje nemaju tako visok tržišni udio kao u Hrvatskoj te će se fokusirati na održavanje ove razine i poboljšanje učinkovitosti.

http://www.bankamagazine.hr

Materijali