Ulaz za korisnike

Izbor sajmova u 2019.

|
Logo: Messe Munchen
 
Logo: Messe Munchen
Messe München i GHM

BAU 2019

Vodeći svjetski stručni sajam za arhitekturu, materijale i sustave

14. – 19. siječnja 2019.

www.bau-muenchen.com

Sajam BAU 2019 biti će veći nego ikad prije. Na njemu će 2.200 izlagača iz 45 zemalja predstaviti arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu izgradnju, te za dizajn interijera novih i postojećih zgrada. Među izlagačima bit će i 20 hrvatskih tvrtki. Svih 19 izložbenih paviljona koji se prostiru na površini od gotovo 200.000 kvadratnih metara zauzeto je do posljednjeg kvadrata površine.

Očekuje se da će sajam posjetiti 260.000 posjetitelja iz svih krajeva svijeta. Sajam redovito posjećuje i velik broj Hrvata, pa je Hrvatska s 1.577 posjetitelja u 2017. bila svrstana među prvih 15 zemalja.

NOVO: Rasvjeta / inteligentna gradnja. Novi izložbeni segment „Rasvjeta / inteligentna gradnja” bit će dodatak u interdisciplinarnom portfelju sajma BAU.

NOVO: Digitalno selo. U skladu s motom „Povezujemo, maksimaliziramo, nadahnjujemo”, ono po prvi put u povijesti povezuje digitalne inicijative u građevinskoj industriji s aktualnim zbivanjima u softverskoj industriji. Tu će odabrane start-up tvrtke predstaviti svoje proizvode i poslovne ideje.

opti 2019 (GHM)

Međunarodni stručni sajam optike & dizajna

25. – 27. siječnja 2019.

www.opti.de

Sajam opti održava se početkom svake godine na sajmu Messe München. Kao međunarodni sajam za optiku i dizajn predstavlja čitav spektar proizvoda i usluga iz ove industrije. To čini ovaj događaj kao idealnu platformu za premijere proizvoda od strane međunarodnih tržišnih lidera, ali i start-up tvrtki.

Opsežan, a kompaktniji nego ikad! Sa ukupno šest paviljona, opti 2019 ima novi izgled koji čini vaš posjet još sistematičnijim, učinkovitijim i lakšim za planirati. Proizvođači okvira nalaze se u paviljonima C1-C3, dok paviljon C4 nudi sve što optičarima treba za njihovo poslovanje, i tehničke usluge, kao i naočale i kontaktne leće koje je vrlo je lako naći u "novim" C5 / C6 paviljonima. Brojna područja za networking se nalaze uokolo, dajući vam više vremena za otkrivanje novih i starih favorita.

ISPO Munich 2019

Vodeći međunarodni sajam sportske industrije

03. – 06. veljače 2019.

www.ispo.com

Na sajmu ISPO MUNICH više od 2.800 izlagača predstavit će svoje najnovije sportske proizvode. Ostanite u toku i informirani o najnovijim trendovima iz svijeta sporta.

18 paviljona podijeljeno je u osam segmenata Sportovi na snijegu, Sportske aktivnosti na otvorenom, Zdravlje & Fitness, Urban, Timski sportovi, Vizija, Trendovi, Inovacije & Usluge u industriji i Proizvođači & Dobavljači.

Sport, posao, strast - dobrodošli na ISPO MUNICH! S više od 2.800 izlagača i oko 85.000 posjetitelja iz 120 zemalja, ISPO MUNICH je najuspješniji multi-segmentni sajam sportskog sektora i jedno od najvažnijih mjesta susreta međunarodnih sportskih profesionalaca.

Upoznajte ključne industrijske divove i sportske stručnjake na vodećem sajmu za sportski biznis, iskoristite znanje vodećih stručnjaka, proširite svoju mrežu i profitabilno razvijajte buduće poslovne odnose. ISPO MUNICH je idealna platforma za uspostavljanje kontakata i poslovanje širom svijeta - 87% izlagača dolazi iz inozemstva.

Kao globalno uspješna sportska platforma i multi-segmentni stručni sajmovi ISPO MUNICH i ISPO BEIJING nude opsežan pregled tržišta.

f.re.e 2019

Međunarodni sajam odmora i putovanja

20. – 24. veljače 2019.

www.free-muenchen.de

Turistički sajam f.re.e najveći je i najposječeniji sajam u Bavarskoj i jedan je od najznačajnijih sajmova putovanja i aktivnog odmora u Njemačkoj i Europi. Sajam se od 1970. godine redovito održava u veljači u Münchenu; predstavlja sve što je vezano za putovanje i odmor u svim svojim različitostima i poziva posjetitelje da iz prve ruke iskuse brojne avanture iz cijelog svijeta.

7 tematskih područja koja pokriva sajam f.re.e 2019 su: Kampiranje, Odmor, Krstarenja, Vodeni sportovi, Biciklizam, Aktivnosti na otvorenom, Zdravlje & Wellness.

INHORGENTA MUNICH 2019

Međunarodni sajam nakita, satova, dizajna, dragog kamenja i tehnologije

22. – 25. veljače 2019.

www.inhorgenta.com

Ovaj vodeći međunarodni sajam nakita, satova, dizajna, dragog kamenja i tehnologije, 2018. godine privukao je više od 27.000 stručnih posjetitelja iz 70 zemalja, i 1.026 izlagača iz 42 zemlje. Uz bogat popratni program, kao što su Izložba nakita, INHORGENTA FORUM i INHORGENTA AWARD ovaj sajam nudi bogati pregled međunarodnih trendova i razvoja.

Internationale Handwerksmesse (GHM)

Vodeći međunarodni sajam obrtništva

13. – 17. ožujka 2019.

www.ihm.de

IHM kao najveći obrtnički sajam u svijetu sa preko 1.100 izlagača iz 60 država, posjeti više od 124.000 posjetitelja, a obuhvaća teme: umjetnost, obrt i dizajn, namještaj i uređenje interijera, kuhinje, energetika, tehnologija i inovacija, dom i vrt. Sajam je mjesto prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu, na kojem hrvatski obrtnici tradicionalno prisustvuju više od dvadeset godina. Sajam IHM 2019 u Münchenu održat će se u 8 moderno opremljenih paviljona sajma, paralelno sa sajmom „GARTEN MŰNCHEN 2019“.

Vodeći sajam obrtništva sa ključnim temama: obrt & dizajn, uređenje interijera i montaža, izgradnja i modernizacija, oprema i tehnologija, završna obrada i razvoj, vrtna tehnologija, obrtnički rad, pružanje usluga. Umjetnost, obrt i dizajn, namještaj i uređenje interijera, kuhinje, energija, tehnologija i inovacije, dom i vrt. 

Garten München (GHM)

Sajam za uređenje vrta i vrtne kulture

13. – 17. ožujka 2019.

www.garten-muenchen.de

Na sajmu Garten München proljeće se predstavlja u svom svojem sjaju sa cvjetovima u punom cvatu. Osim biljaka, vrtnih alata, pribora i namještaja, koji se mogu izravno kupiti, posjetitelji na ovom sajmu mogu dobiti konkretne savjete i poticaje za vlastitu oazu na otvorenom.

FARBE, AUSBAU & FASSADE (GHM)

Europski stručni sajam za dizajn fasada i interijera

20. – 23. ožujka 2019.

Lokacija: Sajmište Köln

www.faf-messe.de

FARBE, AUSBAU & FASSADE je specijalizirani europski sajam za projektiranje fasada i arhitekturu interijera, a bavi se tematikama: boje, razvoj, fasade, očuvanje konstrukcija, oblikovanje, žbukanje i suho zidanje. Sajam se održava svake tri godine, a 2016. godine održao se u Münchenu, gdje ga je posjetilo više od 41.500 posjetitelja iz 87 zemalja. Sajam bilježi rast broja posjetitelja i izlagača, kako iz Njemačke tako i inozemstva, čime se sve više razvija u vodeći europski sajam za dizajn fasada i interijera. Soboslikari i dekorateri, gipseri i suhozidari, dizajneri interijera i postavljači podnih obloga moći će saznati novosti i zanimljivosti o proizvodnim i procesnim inovacijama na štandovima oko 350 izlagača iz 24 zemlje u paviljonima 6, 7 i 8.

bauma

32. vodeći stručni sajam građevinskih strojeva, strojeva za građevinske materijale, strojeva za rudarstvo, građevinskih vozila i opreme

08. – 14. travnja 2019.

www.bauma.de

bauma je najveći svjetski sajam u sektoru građevinske mehanizacije, strojeva za građevinske materijale, rudarskih strojeva, građevinskih vozila i građevinske opreme, sa intervalom održavanja svake 3 godine.

Sa ukupnom površinom izložbenog prostora od 605.000 četvornih metara, bauma je najveći sajam u svijetu. U 2016. bauma je opet potukla sve prethodne rekorde, privukavši ukupno 3.425 izlagača iz 57 zemalja, te 583.736 posjetitelja iz oko 200 zemalja. Rast broja posjetitelja za više od 60%, i povećanje kvadrature izložbenog prostora bilježi i Hrvatska. Najveći sajam na svijetu postaje još veći; ukupni izložbeni prostor sajma bauma 2019 proširen je za 9.000 kvadratnih metara uz lakše snalaženje zahvaljujući novom rasporedu paviljona. Na sajmu bauma 2019 Hrvatska će imat svog predstavnika tvrtku Tehnix d.o.o.

transport logistic

Vodeći svjetski stručni sajam logistike, mobilnosti, IT-a i upravljanja lancem opskrbe

04. – 07. lipnja 2019.

www.transportlogistic.de

Najvažniju platformu u industriji logistike i transporta, 2017. godine posjetilo je oko 60.000 posjetitelja iz 123 zemlje, a izlagalo 2.162 izlagača iz 62 zemlje koji su zauzeli više od 115.000 metara kvadratnih. Sajam transport logistic drži svoja obećanja: vodeći sajam za logistiku, telematiku i transport okuplja stručnjake ove industrije i donosioce odluka u investicijama iz cijelog svijeta. Ovaj sajam je sveobuhvatna platforma gdje su najvažnija pitanja ove industrije već danas u fokusu i gdje inovacija potencijalno dobiva na važnosti. Rast broja izlagača i izlagačkog prostora na prošlom sajmu transport logistic, kao i odlične povratne informacije od izlagača i posjetitelja naglašavaju da je ovaj sajam visoko kvalitetan i globalno prepoznat.

LASER World of PHOTONICS

Vodeći svjetski sajam i kongres za optičku tehnologiju, komponente, sustave i aplikacije

24. – 27. lipnja 2019.

www.world-of-photonics.com

Međunarodni stručni sajam i kongres za fotoničke komponente, sustave i aplikacije LASER World of PHOTONICS je stručni sajam za inovativnu tehnologiju koja se usredotočuje na cijeli niz postojećih primjena. Budući da se bavi sa ključnom crossover tehnologijom, LASER World of PHOTONICS također nudi rješenja za važne industrijske sektore kao što su: obrada materijala, mjerenje, ispitivanje i nadzor, optički prijenos podataka i laser u medicini. Ovaj sajam je poseban zbog svoje jedinstvene kombinacije korisnika, proizvođača i dobavljača. Uspjeh sajma 2017. godine u brojkama: više od 32.700 posjetitelja iz 73 zemlje, 1.290 izlagača iz 42 zemlje, 55.000 četvornih metara ukupnog prostora, 5.600 sudionika kongresa, oko 3.000 kongresnih predavanja i prezentacija.

Zajedno sa LASER World of PHOTONICS CHINA i LASER World of PHOTONICS INDIA, sajam LASER World of PHOTONICS razvio se u vodeću svjetsku sajamsku mrežu.

EXPO REAL

Međunarodni sajam za nekretnine i investicije

07. – 09. listopada 2019.

www.exporeal.net

EXPO REAL, međunarodni stručni sajam za nekretnine i investicije, održava se na sajmu Messe München u listopadu 2019. godine. EXPO REAL pokriva cijeli spektar sektora nekretnina, platformu za međunarodni networking za ključna tržišta Europe, od Rusije, Bliskog istoka i SAD-a. Bogat konferencijski program od preko 400 govornika daje sudionicima vrijedan uvid u najnovije trendove i inovacije na tržištu nekretnina, investicija i financija.

EXPO REAL 2018 u brojkama bilježi rast u odnosu na 2017.godinu: 45.058 sudionika iz 73 zemlje i 2.095 izlagača iz 41 zemlje.

productronica

Vodeći svjetski stručni sajam za razvoj i proizvodnju elektronike

12. – 15. studenog 2019.

www.productronica.com

Međunarodni, inovativan, bez konkurencije: sajam productronica je jedini događaj ove tematike koji prikazuje cijeli lanac vrijednosti u proizvodnji elektronike — od tehnologija i komponenti do software-a i usluga. Paralelno sa sajmom productronica 2019 održat će se SEMICON EUROPA 2019 u paviljonu B1, IT2INDUSTRY u paviljonu B2 i INPRINT u paviljonu A6.

Sajam productronica 2017 bilježi rast od 20% u odnosu na 2015. godinu; sajam je posjetilo 44.000 posjetitelja iz 85 zemalja, a izlagalo je 1.200 izlagača iz 42 zemlje.

Heim+Handwerk

Sajam gradnje, opremanja i življenja

27. studenog – 01. prosinca 2019.

www.heim-handwerk.de

Heim+Handwerk je regionalni prodajni sajam koji nudi široku paletu proizvoda za građenje, opremanje i življenje.

FOOD & LIFE

Mjesto susreta gurmana

27. studenog – 01. prosinca 2019.

www.food-life.de

FOOD & LIFE nudi visokokvalitetne, ukusne i tradicionalne specijalitete iz cijele Europe.

U inozemstvu

bauma CTT RUSSIA 2019

Međunarodni stručni sajam građevinskih strojeva i tehnologije

04. – 07. lipnja 2019.

Lokacija: Moskva/ Rusija

www.bauma-ctt.ru

bauma CTT RUSSIA je međunarodna specijalizirana izložba, koja se održava svake godine od 2000. godine. To je najveći stručni sajam za građevinarstvo u Rusiji i najvažnija business-to-business platforma u Rusiji, Zemljama CISa i Istočnoj Europi.

bauma CTT RUSSIA se prije zvala CTT i promjenila je ime u prosincu 2015. kao dio bauma mreže sajmova organizatora Messe Münchena.

.................................................................................................

Generalno zastupstvo Messe München za Hrvatsku:

Belimpex d.o.o.  A.Štrbana 18, 10000 Zagreb

tel: 01 36 38 363,

tel/fax: 01 36 48 276

office@belimpex.hr

www.belimpex.hr 

.....................................................................................................

Materijali