Ulaz za korisnike

Izgradnja četrdeset novih stanova

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

LOVRAN – Da je izgradnja stanova za prodaju postala vrlo isplativ biznis pokazuje slučaj iz Lovrana gdje se potpuno nova zgrada u Zahejima koja je trebala biti poslovni centar, možda klinika ili supermarket, ruši i pretvara u stanove.

Prizor je neuobičajen – moderna, nova zgrada je proteklih dana izgubila krov, a zatim je uslijedilo i rušenje dijelova zgrade... Prijeti li nakon Opatije apartmanska izgradnja i Lovranu? Kako se saznaje od Edvarda Primožića, predsjednika lovranskog Općinskog vijeća, vlasnik zgrade Jozo Jurić iz Zagreba ima sve potrebne dozvole da bi rekonstrukcijom objekta izgradio četrdeset stanova za tržište. – Gospodin Jurić nam je platio dugovanje po osnovi komunalnog doprinosa te milijun kuna doprinosa da bi se zgrada mogla prenamijeniti i novim projektom pretvoriti u stanove – izjavio je Primožić. Po njegovim riječima, Općina Lovran nije mogla utjecati na realizaciju ovog projekta, premda je, kao i kod slučaja sto postotne izgrađenosti u centru Lovrana, rekonstrukcije Ville Vera, općinski stav bio protiv apartmanske izgradnje i izgradnje stanova za tržište.

Gospodin Jurić proteklih dana nije bio dostupan, niti se javljao na mobitel, no neslužbeno saznajemo da će se zgrada podići za dvije etaže, a osnovni razlog zbog čega se odlučio na rekonstrukciju objekta je taj što su zbog nemogućnosti dobivanja priključka za vodu, mogući zakupci odustajali od iznajmljivanja poslovnog prostora. Očito je da priključak za vodu neće moći dobiti niti budući stanari, ali će se problem riješiti uz pomoć cisterne za vodu kao privremenog rješenja do izgradnje novog vodoopskrbnog sustava, kao što je učinila i susjedna zgrada. A. KUĆEL – ILIĆ Izvor: Novi list www.novilist.hr

Materijali