Ulaz za korisnike

Izvedba pimitpor fasade

|
Izvedba pimitpor fasade
 
Izvedba pimitpor fasade
PIMITPOR je pojam toplinske zaštite vanjskih zidova s izolacijskim pločama debljine 4-8 cm od ekspandiranog polistirena. Prednosti upotrebe PIMITOR-a su: manja potrošnja goriva, smanjenje troškova grijanja, čišća okolina, visoka otpornost na različite vremenske uvjete, univerzalna upotrebljivost i idealni mikroklimatski uvjeti za stanovanje.

 PIMITPOR upotrebljavamo za izolaciju stambenih, poslovnih, zanatskih i industrijskih objekata, odnosno tamo gdje se traži dobra toplinska i zvučna zaštita. Zato ga koristimo kod izolacije zidova, svih vrsta podova, ravnih krovova, kosih krovova, hladnjača i rashladnih komora.

IZVEDBA PIMITPOR FASADE

Podloge za PIMITPOR fasadu moraju biti ravne, suhe i bez ulja ili prašine. Podloge su zidovi od betona, pune opeke, šuplje opeke i druge. Ako su neravnine zida veće od 1cm, podloga se mora izravnati prije početka radova. Na donji rub fasade postavlja se potporna letva. Na PIMITPOR ploče nanosi se ljepilo po rubovima i sredini ploče i iste se lijepe na zid. Ljepilo ne smije ući u spojeve ploča. Svaka ploča u sredini učvršćenja je u zid pomoću sidra. Bušenje rupa i sidrenje vrši se nakon lijepljenja ploča. Nakon 48 sati na PIMITPOR se nanosi ljepilo u debljini 2mm po sijeloj površini ploče. U ljepilo se utiskuje staklena mrežica (rabiz-pletivo) s preklopima od 10cm.

Uglove otvora i rubove na fasadi ojačavamo dodatnom trakom staklene mrežice 40x20 cm. Nakon 24 sata na staklenu mrežicu nanosi se drugi sloj ljepila debljine 3mm. Na ljepilo se izvodi završno-dekorativni sloj fasade. Preporučamo mineralne i plastične disperzivne žbuke s malim koeficijentom paropropusnosti.

Žbuke mogu biti valjane, špricane ili zaribane. PIMITPOR fasada izvodi se pri temperaturama od +5 do +35 stupnjeva Celcijevih. Fasada se mora zaštititi od izravnog djelovanja sunca pomoću sjenila.

PIMITPOR je vaš pouzdani izolator topline. Stambena kuća u cjelosti izolirana PIMITPOR-om ima godišnju potrošnju ulja za loženje 12 l/m četvornom, a neizolirana 32 l/m četvornih stambene površine.

Potrošnja materijala po m četru četvornom za PIMITPOR fasadu iznosi: PIMITPOR ploča 1.05 metara četvornih, mort ljepilo 8,0 kg, stakleno rebic pletivo1,1 metar četvorni, pričvrsni vijci 4 komada i dekorativna žbuka 3 kg.

Materijali