Ulaz za korisnike

Izvoz vode u Arabiju otvara radna mjesta

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

SVETI ROK – S obzirom da je nedavno punionica izvorske vode iz Svetog Roka potpisala unosni petogodišnji ugovor sa Saudijskom Arabijom o prodaji te sve traženije vode težak 12,5 milijuna eura, posjetili smo punionicu u kojoj smo zatekli radnike kako na linijama pakuju proizvod koji možda ima šansu postići veći uspjeh nego bilo koja voda u Hrvatskoj.

Postići tako dobar ugovor i značajno podići proizvodnju sigurno nije lako, a u tome je sigurno odigrala ulogu i kvaliteta vode koja neosporno nosi atribut zdrave vode. Nakon što je pogonu u kojem se puni izvorska voda Sveti Rok to uspjelo, otvorila se šansa ne samo za tu vodu, nego za sve punionice sličnih izvorskih voda u našoj zemlji jer će ovo stoljeće sasvim sigurno biti u znaku voda kojih je nažalost na svijetu sve manje. Prve su pošiljke već krenule, a direktor punionice Damir Duka, prilikom našeg posjeta nije krio zadovoljstvo ovakvim poslom. – Tjekom ovog mjeseca potpisali smo ugovor s firmom El Shat iz Saudijske Arabije o izvozu izvorske vode Sveti Rok na tržište Arabije, Ujedinjenih Emirata, Kuvajta i Katara. Ugovor je sklopljen na 5 godina za minimalne količine od 15 milijuna litara u vrijednosti od 12,5 milijuna eura. Već su prve isporuke krenule, a sada polako hvatamo kontinuitet tako da možemo raditi svakodnevno i tjedno slati kontenjere. Zahvaljujući ovom poslu u punionici će raditi pedesetak radnika. Na domaćem tržištu isto rastemo, treća smo voda u Hrvatskoj, iza Jamnice i Jane. Krenuli smo s galonima od 18 litara, pa smo svojim dobavljačima već uvelike prepoznatljivi.

Što se tiče nove radne snage kontaktirali smo s obližnjim zavodima u Gospiću, Gračacu i Zadru i kada popunimo kapacitet, radnika će biti dovoljno za tri smjene. Najveća prednost ovog ugovora je što više nemamo praznog hoda zimi kad padne prodaja. Jer poznata je stvar da svi u Hrvatskoj tijekom tri ljetna mjeseca pojačano rade, međutim, zimi toga nema, pa smo ovim poslom riješili taj problem i postigli cjelogodišnju punu proizvodnju, kaže vidno zadovoljan Damir Duka. Mladen KUKINA Izvor: Novi list www.novilist.hr

Interijeri

Materijali