Ulaz za korisnike

Izvrsna klima zahvaljujući pasivnom hlađenju

|
Izvrsna klima zahvaljujući pasivnom hlađenju
 
Izvrsna klima zahvaljujući pasivnom hlađenju
Poduzeće VARIOTEC GmbH & Co. KG u suradnji s istraživačima Fraunhofer instituta za solarne energetske sisteme ISE iz Freiburga testiralo je na svojoj kući nulte energije grijanja mjestu Voggenthal u regiji Gornji Falz primjenu inovativnog sistema kućne tehnike.

Uz pomoć dvije cisterne ukopane u zemlji, cjevovoda integriranih u zidove i stropove te PCM-sistema tijekom cijele godine mogu se ekološki klimatizirati vakumski izolirani objekti lagane gradnje. Važan cilj istraživača bio je međusobno uskladiti sve komponente, tako da troše što je moguće manje energije.

Objekti s malom potrošnjom energije sve su traženiji u Njemačkoj. Investitori s energetski učinkovitim građevinama štede ne samo na troškovima grijanja, već tako čuvaju i svoj novčanik. Aktivno doprinose i očuvanju okoliša. Sa sve oštrijim energetskim zahtjevima koje u pogledu stambenih objekata postavlja novi, od 01.listopada 2009. godine važeći pravilnik o uštedi energije (EnEV) kao i politika, prisiljavaju investitore i građevinsku industriju da iznalaze energetski učinkovita rješenja.

Poduzeće koje preko 20 godina uspješno lansira na tržište proizvode za energetski učinkovito građenje ima sjedište u gradu Neumarkt, regija Oberfalz. VARIOTEC GmbH & Co. KG proizvodi ne samo vanjska, specijalna i funkcionalna vrata, već razvija osim prozora za pasivne kuće i zidnih sistema i vakumski izolirane sendvič-elemente za energetski optimirano građenje i sanaciju. Suradnja s renomiranim istraživačkim institucijama kao što su Fraunhofer institut za solarne energetske sisteme ISE ili Institut za pasivne kuće iz Darmstadta omogućuje stalno godišnje povećavanje znanja vezano uz energetski učinkovito građenje.

www.variotec.de

Materijali