Ulaz za korisnike

Javni prostor, javna stvar…

|
Javni prostor, javna stvar…
 
Javni prostor, javna stvar…
Javni prostor, javna stvar… javni prostor, NAŠA stvar!

Što je zapravo javni prostor? Je li on javna ili pak naša stvar, stvar svakoga od nas, naša briga, a ponekad i naš problem? Na tu se temu razgovaralo na 4. Hrvatskom forumu o održivoj gradnji, u subotu, 13. studenog na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.

Od predavača, na 4. Hrvatskom forumu o održivoj gradnji nastupili su: Vladimir Macura, arhitekt i dopredsjednik Društva za unapređenje romskih naselja Srbije, Bajro Bajrić, predsjednik hrvatske udruge Romi za Rome, Irena Đokić s Ekonomskog instituta u Zagrebu, Žarko Puhovski i Ognjen Čaldarović, oba profesori na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Sanja Gašparović, profesorica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i njezina četiri studenta Nina Anić, Maja Francuz, Slaven Letica, Tina Galešić, te Vedrana Likan, potpredsjednica Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj.

U subotu, 13. studenog, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike, te pod pokroviteljstvom MZOPUG-a, održan je 4. Hrvatski forum o održivoj gradnji. Na događanju je nastupilo 11 predavača, a osim njih, organizatori, Građevinski fakultet u Zagrebu i Holcim Hrvatska, omogućili su da i publika bude aktivan sudionik. Naime, u želji da potaknu sudjelovanje i izražavanje, ove su godine ponudili mogućnost da publika - kroz SMS i Twitter poruke - sudjeluje u sadržaju, što je pokazalo značajni doprinos novih tehnologija: više od 140 komentara, upućenih kroz SMS i Twitter poruke, dali su dinamiku, a osim toga omogućili su da neke teze i pitanja budu dostupni i izvan vremena i prostora samog foruma (svi su komentari i dalje vidljivi na www.twitter.com, uz pretraživanje kroz ključnu riječ: #odrzivagradnja).

* * * * * * *

Za organizatore: Julija Škoro,

telefon: 052 876 802, mobitel 098 299 172

e-mail: julija.skoro@holcim.com

(www.holcim.hr)

Materijali