Ulaz za korisnike

Jedan dizajn, dva stručnjaka

|
Jedan dizajn, dva stručnjaka
 
Jedan dizajn, dva stručnjaka
Geberit Monolith - Kreativnost i profesionalnost

Uskočite li na Internet s namjerom da potražite imena Daniela Iranyia i Toma Stäublia dobit ćete nekoliko sugestija, primjera, fotografija ovih sigurno nekome nepoznatih osoba. Spomenuta gospoda su ipak poznatija kao vrhunski dizajneri i glavni „krivci“ za jedan od najsavršenijih Geberit proizvoda - Monolith. Svojim su dugogodišnjim iskustvom i kvalitetom rada primili u ruke projekt koji je zauvijek promijenio sve različite vizije vodokotlića i općenito njihovog izgleda. Monolith je sanitarni modul koji je poznatiji široj javnosti kao idealan spoj dizajna i kvalitete, koji skrivajući vodokotlić postaje vrhunac današnjih sanitarnih proizvoda.

 

Dizajnerska kvaliteta

Upitate li Daniela Iranyia i Toma Stäublia koji su njim bili najveći izazovi pri kreiranju i postavljanju temelja tako usavršenom sanitarnom proizvodu, jednoglasno će odgovoriti da je glavni cilj bio i ostao taj da se što više pojednostavi izgled proizvoda, a time ne zaboravi na garantiranu i besprijekornu kvalitetu. Ideja je bila da se poruše i pobiju standardi klasičnog prostornog uređenja kupaonice, novi proizvod je od samog početka zamišljen kao namještaj, dodatni namještaj u kupaonici koji će pritom i sakriti dobri stari vodokotlić. To su bile samo neke od temeljnih ideja sposobnih projektanata iz švicarskog ureda Tribecraft. Monolith je zapravo veoma skroman proizvod spomenemo li dizajn, radilo se puno više na proporcijama i općenito na usklađivanju linija i oblika. Jedan od bitnih faktora i činjenica je i to da je bilo potrebno sve to uskladiti i s keramičkom pozadinom koja je najbolje rješenje za idealan izgled i funkcionalnost ovog proizvoda.

Od materijala koji su bili koncipirani i koji su odabrani za kompletan izgled i funkcionalnost ovog proizvoda staklo je kao stvoren za potrebe Monolitha. Zašto je staklo idealan materijal? Ima iste karakteristike kao i Geberit proizvodi. Staklo je idealan materijal zbog elegancije, higijene i lakog (savršenog) usklađivanja i općenito olakšanog rada s njim. Staklo ima nekoliko bitnih karakteristika koje su bile od iznimne važnosti u stvaranju samog proizvoda i njegovog cjelokupnog izgleda. Mali su to „trikovi“ sjajnih dizajnera, oni biraju i znaju najbolje koji su idealni materijali za upotrebu i potpuno usklađivanje svih ostalih elemenata dizajnerskog sanitarnog proizvoda. U slučaju Monolitha staklo ima efekt ogledala i uz keramičku pozadinu stvara i efekt dubine, što je veoma bitno u manjim prostorima kao što su kupaonice. Idejna zamisao je bila da Monolith bude jednostavan za upotrebu i djeci, na kraju se ipak trebalo sve konkretizirati i usmjeriti na Geberit standarde koji poštuju neka zadana pravila. Zadržan je funkcionalan aspekt proizvoda, jedna od potvrda je i postavljanje tipke za aktiviranje na bočnu stranu a ne kako je bilo inače s proizvodima iz linije Geberit na kojima se tipka za aktiviranje nalazila na prednjem djelu.

Posljednje ali ne i manje važno, Monoltih je dizajniran kako bi se što lakše uklopio na već postojane instalacije i odvod. Sjajni dizajneri i kreatori Monolitha su od početka znali da će njihova kreacija postati sinonim za eleganciju, kvalitetu i jednostavniju, pristupačniju instalaciju. Jednostavno rečeno, Monolith je još jedna potvrda švicarske preciznosti i kvalitete.

Ostale informacije >>>:

Materijali