Ulaz za korisnike

Jedinstveni spoj sustava glasovne evakuacije i vatrodojave

|
Jedinstveni spoj sustava glasovne evakuacije i vatrodojave
 
Jedinstveni spoj sustava glasovne evakuacije i vatrodojave
Bosch predstavlja novo serijsko sučelje Jedinstveni spoj sustava glasovne evakuacije i vatrodojave > Rješenje s integracijom protupožarnog alarma i glasovne dojave nudi „sve na jednom mjestu“ > Široki raspon sustava po načelu „uključi i radi“ (eng. plug-and-play) za mnogo tipova projekata > Lagano povezivanje sa sustavom upravljanja zgradom (Building Integration System - BIS) kod sveobuhvatnih sustava

U skladu s najnovijim europskim normama odjel Bosch Security Systems predstavlja novo rješenje koje nudi „sve na jednom mjestu“ s integracijom protupožarnog alarma i glasovne dojave radi zadovoljavanja rastuće potražnje i zahtjeva klijenata unutar sigurnosnog segmenta.

Boschevi vatrodojavni sustavi koriste serijsko sučelje RS232 koje je povezano sa sustavom Plena za javno obraćanje i glasovnu dojavu, što se smatra jedinstvenim jer ih izrađuje samo jedan proizvođač i jer su troškovi za kabele i hardver znatno smanjeni. Sučelje RS232 omogućuje nadzirano upravljanje do 120 okidača glasovne dojave i „pametno“ upravljanje glasovnom evakuacijom putem Boschevog protupožarnog panela serije 1200 i Boschevog modularnog protupožarnog panela serije 5000.

Sveobuhvatni sustav, koji obuhvaća sustav Praesideo za javno obraćanje i glasovnu evakuaciju u nuždi i modularni protupožarni panel serije 5000, može komunicirati preko sustava upravljanja zgradom (BIS). Ovo rješenje olakšava brzo upozoravanje i evakuaciju u fazama u velikim kompleksima zgrada u slučaju požara.

Najvažnije je da su i sustav Praesideo i sustav Plena za glasovnu dojavu sukladni normama EVAC-IEC/EN 60849. Sustav Praesideo također je sukladan normama EN 54-16 i ISO 7240-16. Protupožarni panel serije 1200 i 5000 isto su tako sukladni paneuropskim normama EN 54-2 A1 i EN 54-4 A2. Proizvodi i sustavi koji su sukladni EN normama jamče visoku razinu performansi povrh temeljnog obaveznog CE odobrenja.

Bosch dodatkom novog serijskog sučelja nastavlja svoju politiku razvoja proizvoda i sustava usmjerenih na kupce.

Bosch Grupa vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. Prema preliminarnim brojkama u poslovnoj 2010. oko 283.500 zaposlenika ostavilo je promet od 47,3 milijarde eura na području automobilskih i industrijskih tehnologija, robe široke potrošnje i graditeljskih tehnologija. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 300 podružnica i regionalnih kompanija u preko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja.Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2010.godini potrošio oko četiri milijarde eura na istraživanje i razvoj te je prijavio preko 3 800 patenata diljem svijeta. Svojim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.

Bosch u 2011.godini slavi svoju 125.godišnjicu. Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i električni inženjering". Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu i omogućava tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija u osiguravanje budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne fundacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetnog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela je u vlasništvu obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije možete pronaći na www.bosch.com, www.bosch-press.com, i www.125.bosch.com.

Robert Bosch d.o.o. p. p. 139 10000 Zagreb

E-mail: ines.marcius-kruljac@hr.bosch.com

Telefon: +385 1 295-80-74

Telefaks: +385 1 295-80-70

Korporativne komunikacije

Ines Marciuš Kruljac

www.bosch.hr

Materijali