Ulaz za korisnike

Jones Lang LaSalle objavljuje spajanje sa King Sturgeom

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 
Dvije vodeće savjetničke kuće za nekretnine ujedinjuju svoje poslovanje na europskom tržištu
Globalna tvrtka za komercijalne nekretnine Jones Lang LaSalle (u kotaciji njujorške burze pod oznakom JLL) objavila je u petak 27. svibnja da će se spojiti s međunarodnom savjetničkomkućom za nekretnine King Sturge. Ujedinjena tvrtka bit će neosporan lider na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva i u kontinentalnoj Europi, sa značajno povećanom snagom i širinom opsega usluga koje može pružati diljem regije, što će izravno koristiti klijentima obje kompanije.

Očekuje se da će se transakcija izvršiti 31. svibnja 2011. Po dogovorenim uvjetima, Jones Lang LaSalle će platiti iznos od 197 milijuna britanskih funti (227 milijuna Eura) partnerima u King Sturge-u, od čega će 98 milijuna funti (113 milijuna Eura) platiti u gotovini po zaključenju posla, a ostatak u gotovini kroz slijedećih pet godina.

Sva 43 King Sturgeova ureda u Europi, uključujući 24 ureda u Ujedinjenom Kraljevstvu, postat će dio Jones Lang LaSalle-a i poslovat će pod brandom Jones Lang LaSalle. Integracija poslovnih aktivnosti i timova te promjena branda u svim poslovnim linijama započinje odmah. Christian Ulbrich, izvršni direktor Jones Lang LaSalle-a za EMEA regiju (obuhvaća Europu, Srednji istok i Afriku) je izjavio: “Očite sličnosti u strategiji i kulturi poslovanja između Jones Lang LaSalle-a i King Sturge-a čine ovaj potez logičnim i vrlo privlačnim za obje tvrtke. On će nam osigurati širok raspon djelovanja kao i visoku razinu stručnosti koji će naš potencijal pružanja usluga klijentima učiniti najvećim, kako u Ujedinjenom Kraljevstvu tako i u kontinentalnoj Europi.”

Richard Batten, glavni partner (Joint Senior Partner) King Sturge-a je izjavio: “Ovo predstavlja ujedinjenje dviju velikih kulturološki sličnih kompanija, s fantastičnom poslovnom sinergijom, koje će stvoriti najbolju savjetničku tvrtku na području poslovanja nekretninama u Europi. Iskreno vjerujemo da ćemo zajedno biti još bolji. Mogućnost da djelujemo na globalnoj platformi i mogućnosti koje će nam to pružiti su odlična novost i za sve naše zaposlenike i za sve naše klijente.”

Jones Lang LaSalle objavljuje spajanje sa King Sturgeom

Spajanje će produbiti zajedničke prednosti i već postojeća vodeća mjesta na tržištu. Ono će također proširiti ukupne mogućnosti pružanja usluga:

• moćan ujedinjen tim za kapitalna tržišta će klijentima pružati dosad nedosegnutu mogućnost pristupa međunarodnom toku kapitala kroz globalnu platformu Jones Lang LaSalle-a.

• spajanje ubrzava strateški prioritet obje kompanije da budu vodeće na ciljanim lokalnim i regionalnim tržištima.

• Jones Lang LaSalle je vodeći na agencijskom i investicijskom tržištu Londona, dok je King Sturge vodeći igrač na regionalnim tržištima Ujedinjenog Kraljevstva.

• ujedinjenje će dodati značajnu paletu i opseg usluga, uključujući industrijske, globalne logističke i maloprodajne nekretnine.

• tvrtkina prisutnost u Europi će se značajno proširiti na brzorastućim tržištima središnje, istočne i jugoistočne Europe.

John Duckworth, izvršni direktor Jones Lang LaSalle za CEE i SEE regiju je komentirao: “Vrlo smo uzbuđeni zbog spajanja dviju ovako izuzetnih kompanija. Obje tvrtke su na glasu po svojoj izvrsnosti koja se temelji na timskom radu i stavljanju klijenata na prvo mjesto. Smjesta ćemo se usredotočiti na ostvarivanje iznimnog potencijala za naše klijente i kolege diljem CEE i SEE regije.”

Jens J. Moler Madsen, Direktor i Partner King Sturge-a za jugoistočnu Europu je istaknuo: „ Ovo je izvanredna prilika za obje tvrtke budući da se objedinjuju dva uspješna poslovna modela s velikim potencijalima. Za sve naše klijente ujedinjenje značajno povećava kvalitetu i opseg usluga koje pružamo širom centralne, istočne i južne Europe. Zbog svega ovoga naši klijenti će u budućnosti dobiti još bolju uslugu na globalnom nivou.”

Nakon spajanja poslovanje će se odvijati na 70 tržišta EMEA regije, u 30 zemalja koje zapošljavaju 5.300 ljudi koji pružaju integrirane usluge na polju nekretnina klijentima koji su investitori, vlasnici i korisnici prostora. Poslovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu obavljat će se kroz 34 ureda s 2.700 zaposlenih djelatnika.

Daljnji detalji vezani uz transakciju su dostupni na stranici namijenjenoj odnosu sa investitorima na web siteu Jones Lang LaSalle www.joneslanglasalle.com

O tvrtki Jones Lang LaSalle

Jones Lang LaSalle (NYSE:JLL)je tvrtka koja pruža financijske i stručne usluge te je specijalizirana za područje nekretnina. Tvrtka pruža integrirane usluge koje timovi stručnjaka u cijelom svijetu pružaju klijentima koji traže dodanu vrijednost u posjedovanju, korištenju ili investiranju u nekretnine. Sa globalnim prihodom u 2010 od više od 2.9 milijarde dolara, Jones Lang LaSalle pruža usluge klijentima u 60 zemalja sa 1,000 lokacija širom svijeta, uključujući 185 korporativnih ureda. Tvrtka je tržišni lider u uslugama upravljanja nekretninama i uslugama korporativnog facility managementa, sa portfeljem od otprilike 167 miliona kvadratnih metara širom svijeta. LaSalle Investment Management, dio tvrtke koji se bavi upravljanjem investicijama, je jedan od najvećih i najraznolikijih na svijetu sa imovinoim od otprilike 43 milijardi dolara pod svojim upravljanjem.

Materijali