Ulaz za korisnike

Jorasu dozvolu izdala slovenska Državna uprava

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

PIRAN – U svezi neprimjerenog postupanja slovenskih vlasti koje su slovenskim ulagačima izdale građevinsku dozvolu radi rekonstrukcije i adaptacije bivšeg izviđačkog doma uz Dragonju, jučer smo od glasnogovornice piranske gradonačelnice Vojke Štular dobili zanimljiv i politički značajan odgovor.

Naime, građevinsku dozvolu nije izdala piranska općina jer ona po zakonu nije za to nadležna, već je to učinila piranska ispostava slovenske državne uprave. To konkretno znači da je dozvola izdana uz neposrednu privolu nadležnih ministarstava u Ljubljani, odnosno predstavnika slovenske vlade u kojoj se kao koalicijski partner nalazi i Podobnikova pučka stranka kojoj pripadaju i pojedini ulagači u tom projektu. Izjavom glasnogovornice Tadeje Segulin piranska je općina očito digla ruke od ove neugodne priče koja rječito govori da netko u slovenskoj vladi kontinuirano djeluje u cilju destabilizacije odnosa duž slovensko-hrvatske granice. Jučer smo neslužbeno doznali da je državni ured u Piranu izdao spornu građevinsku dozvolu te da je slovensko ministarstvo vanjskih poslova upravo jučer kontaktiralo djelatnike tig ureda da bi doznalo nešto više oko izdavanja dozvole, a u vezi činjenica koje su objavljene u našem listu.

Jučer smo proslijedili slovenskom ministarstvu vanjskih poslova dva pitanja na koja još nismo dobili odgovor. Naime, pitali smo ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela što on misli o činjenici da je slovenska državna uprava izdala građevinsku dozvolu za adaptaciju kuće koja se nalazi na teritoriju druge države te da nam potvrdi ili opovrgne vijest da je s hrvatskom kolegicom Kolindom Grabar Kitarović isposlovao preuzimanje dijela hrvatskog teritorija na kojemu je Joško Joras svojevremeno ilegalno izgradio put. Dakako, podsjetili smo ministra Rupela da se novi incident dogodio upravo u trenutku kada se Hrvatska i Slovenija spremaju potpisati dugo najavljeni sporazum o izbjegavanju incidentnih situacija duž granice. Elio VELAN Izvor: Novi list www.novilist.hr

Materijali