Ulaz za korisnike

Još samo desetak dana do prve regionalne konferencije na temu zgrada gotovo nulte energije

|
Još samo desetak dana do prve regionalne konferencije na temu zgrada gotovo nulte energije
 
Još samo desetak dana do prve regionalne konferencije na temu zgrada gotovo nulte energije
Nemojte propustiti jedinstvenu priliku da Vas o primjerima najbolje prakse, samim projektima gradnje i rekonstrukcije zgrada gotovo nulte energije, kao i o financiranju tih projekata informiraju vodeći stručnjaci iz cijele Europe.

Ovim putem podsjećamo sve zainteresirane na približavanje datuma održavanja međunarodne konferencije u organizaciji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske – Regionalna konferencija o novom standardu gradnje zgrada gotovo nulte energije (eng. Nearly-zero Energy Building - nZEB), koja će se održati u Dubrovniku (hotel Dubrovnik Palace), 13. svibnja 2014., pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

U sklopu provedbe međunarodnog projekta Održiva energija za ruralne zajednice (SUSTAINCO), REGEA ima za cilj uspostaviti platformu za razmjenu znanja i iskustava oko dostupnih tehnologija i modela financiranja u primjeni novog standarda gradnje (nZEB standard). Sudjelovanje na konferenciji potvrdili su vodeći stručnjaci iz Hrvatske (Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja), Belgije (Europska komisija – Izvršna agencija za malo i srednje poduzetništvo (EASME) i Europski institut za svojstva zgrada - BPIE), Francuske (Ministarstvo za ekologiju, održivi razvoj i energiju), Njemačke (Državni zavod za istraživanje na području graditeljstva, urbanizma i prostornog razvoja (BBSR) Saveznog ureda za graditeljstvo i prostorno uređenje), Irske (Energetska agencija Tipperary) i drugih zemalja EU u svrhu prijenosa vlastitih iskustava, uobičajenih prepreka i izazova u projektima gradnje i rekonstrukcije primjenom novog standarda gradnje. Konferencija će uključiti i panel stručnjaka pod nazivom nZEB kao pokretač održivog razvoja hrvatskog gospodarstva, poduzetništva i financijskog sektora na temu uloga komora i obrazovnih institucija u osiguranju stručnog kadra i specifičnih znanja neophodnih u primjeni nZEB standarda održive gradnje, izvora financiranja i novih financijskih mehanizama kao pokretača promjene svijesti te udruženja proizvođača materijala i opreme - klasteri kao informativni i savjetodavni centri za krajnje korisnike.

Broj sudionika je ograničen te Vas pozivamo da se što prije registrirate za sudjelovanje!

Sve informacije o konferenciji kao i obrazac za prijavu sudjelovanja možete pronaći na službenoj stranici konferencije

Nemojte propustiti ovu priliku i osigurajte svoje sudjelovanje u ovom važnom događaju!

Materijali