Ulaz za korisnike

Kako bi hladna voda ostala higijenski hladna.

|
Foto: TECE higijenska kutija
 
Foto: TECE higijenska kutija
TECE higijenska kutija toplinski izolira cirkulacijski vod tople vode od priključka armature i pouzdano sprječava prijenos topline preko armature na stranu tople vode. Kao unaprijed proizvedena komponenta, štiti hladnu vodu od nedopuštenog zagrijavanja.

Uz pomoć higijenske kutije hladna voda ostaje hladna

Kod razvoja higijenske kutije TECE je ispitivao varijante instalacija kod kojih cirkulacijski vod prolazi iznad slavine. Pri tome je opskrba armature išla preko kratkog zrakastog voda okomito prema dolje.

Nakon otvaranja/zatvaranja slavine, u zrakastom vodu u odgovarajućim uvjetima dolazi do temperaturnog uslojavanja, što smanjuje transport topline do armature. To ovisi o dužini, promjeru i materijalu zrakastog voda. Ako je on prekratak, tada se toplina ipak preko armature prenosi do strane hladne vode.

Dugačak zrakasti vod će smanjiti prijenos topline, ali on sa sobom nosi rizik od zastoja.

Termički odvojena strana hladne vode

TECE higijenska kutija, spremna za priključenje, predstavlja praktično rješenje problema kao rezultat optimizacije. Ona vodi vod tople vode iznad zidne ploče s toplom vodom. U kratkom okomitom dijelu voda između zidne ploče i cirkulacijskog voda stvara se stabilna termička stratifikacija, što dovodi do toplinskog razdvajanja voda tople vode i mjesta sa slavinom. Time je spriječeno nedopušteno zagrijavanje strane hladne vode, tako da je instalater siguran od eventualnih reklamacija.

Izolirana i za montažu spremna TECE higijenska kutija dostupna je za priključak tople vode, kao montažna jedinica s dvostrukom zidnom pločom za priključak hladne vode i kao sanitarni modul za TECEprofil sustav suhe gradnje.

TECE higijenska kutija dopušta jednostavno i brzo toplinsko razdvajanje strane hladne vode.

Dvije termo-grafike oko 45 minuta po završetku puštanja vode na slavini.

www.tecee.hr

Materijali