Ulaz za korisnike

Konfekcioniranje po mjeri

|
Konfekcioniranje po mjeri
 
Konfekcioniranje po mjeri
Oblikovanje naših životnih prostora ovisi u velikoj mjeri o našim potrebama i idejama. Pri tome se ne radi toliko o troškovima, već više o doživljaju koji u nama oslobađa osjet ugode i nove energije.

 Polazeći od arhitekture prostora i njegove namjene, osim funkcionalnog i harmoničnog uređenja namještajem, važnu ulogu igra svakako i oblikovanje prostora tekstilom. Zavjesom se ne pokriva samo prozor, već ona postaje najvažniji kriterij kakva aura vlada u vašem prostoru. Dnevno svjetlo je dah koji nam omogućuje disanje, koje već prema svom intenzitetu može podijeliti prostor u aktivnu i relaksirajuću zonu.

Dojmovi i ugođaji koje pružaju prostorije u kojima boravite najćešce su vodilja Vašeg raspoloženja, ukusa i želja. Stoga su zavjese i dekori bitan dio svakog interijera. Šivaju se i izrađuju tako da su prilagođeni prostoru u smislu podizanja njegove funkcionalnosti (odnos svjetla i tame), ali svakako moraju zadovoljiti i estetsku dimenziju. Bez zavjesa i dekora interijeri mogu djelovati hladno i odbojno, stoga su nezamijenjivi dio svakog prostora gdje želimo da se ljudi ugodno osjećaju.

Veliki izbor zavjesa i pribora od visokokvalitetnih materijala garantiraju dugi vijek trajanja, lako se montiraju i održavaju. Klasični oblici zavjesa kao store ili couvert-zavjese i dalje su omiljene. Osvježavaju prostor svojom formom i punoćom prozračnih materijala. Postavljaju se ispred prozora na karniše za zavjese, a mogu se bočno dopuniti i zastorima. Tako prostor postaje iznimno elegantan ambijent.

Drugi oblici zavjesa kao trakaste zavjese na specifičan način naglašavaju moderni stil stanovanja. Ukrašavaju prozor fino složenim naborima te svakom prostoru daju romantični ugođaj. Mogu se učvrstiti preko prozora ili direktno na prozorsko krilo. Postoje rolo zavjese kao prozračni transparentni zračni filtar ili kao neprozirna varijanta. Dobre efekte ostvaruju rolo zavjese ukrašene štrasom koje prezentiraju određenu bezvremensku dimenziju. Tako odgovaraju romantičnim prostorima, bilo da su klasični ili moderni. Posmične zavjese srećemo skoro na svakom prozoru. Za male i velike prozore koji imaju lijepi pogled idealne su zavjese na prozorima kavana ili bistroa, nježne transparentne posmične zavjese koje predstavljaju lijep oblikovni element u svakom stilu uređenja interijera. Kao trakasti pano može se postaviti na svaki prozor te djeluje dekorativno u kuhinji, spavaćoj i dnevnoj sobi te kao veseli prozorski ukras za Vašu djecu.

Vrlo dekorativne i funkcionalne su pano zavjese. Moderno uređenim prostorijama daju jasnu strukturu i nude istovremeno interesantne optičke efekte. Velikoplošnim dizajnom daju Vašem prostoru veliku izražajnu snagu. Pano i posmične zavjese u univerzalnim bojama mogu se međusobno kombinirati te prilikom pomicanja stvaraju interesantne efekte svjetla i sjene. Veliku dekorativnu vrijednost imaju pano zavjese s uzorkom i kao razdjelnici prostora ili zidni ukrasi. Sistemi karniša mogu preuzeti odjednom više pano zavjesa. Već prema širini prozora i broju pano zavjesa koje želite okačiti. Šalovi - zavjese razvili su se iz zastora. U početku kao gusti zastor osmišljen za zaštićene privatne večernje sate šalovi su se vremenom kvalificirali za najrazličitije namjene u najrazličitijim oblicima. Dekorativne šal zavjese nude se u najrazličitijim kvalitetama materijala koje danju transparentno sjaje, a večeri osiguravaju samo za ugodu bez znatiželjnih pogleda. Osim lako klizećih šal zavjesa s rinčicama postoje i šal zavjese s petljicama. Svaki mali prozor privlači poglede svojom filigranskom optikom, međutim i veliki prozori mogu svojom optikom odrediti klasični ili moderni stil uređenja.

 Ono što stambeni prostor, naročito spavaću sobu čini ugodnom jesu lijepi ukrasni jastučići. Oni zaokružuju estetsku sliku prostora i daju mu individualni šarm. Ono što daje lijepo držanje Vašim zavjesama jeste pribor za zavjese. Praktične i lijepe karniše koje se lako i brzo, bez alata postavljaju na prozor, tu se ubrajaju i kuke za zavjese te funkcionalni dekorativni pribor. Njime možete istovremeno rukovati, ali i i ukrasiti Vaše zavjese, primjerice dekorativnim magnetima i šipkama, koje štite nježni materijal za zavjese od oštećenja. Uzmite si vremena te pustite da vas mnoštvo oblika i boja naših proizvoda inspirira. Ovdje oblikovanje prostora postaje doživljaj koji će Vam prirediti ugodu još dugo vremena. Besprijekorna obrada i visoka kvaliteta svih materijala najvažniji su kriterij za postizanje Vašeg zadovoljstva.

Materijali