Ulaz za korisnike

Light + Building 2014: Dodatna razina dvorane zbog velike potražnje

|
 Light + Building 2014: Dodatna razina dvorane zbog velike potražnje
 
Light + Building 2014: Dodatna razina dvorane zbog velike potražnje
Digitalizacija svjetlosti napreduje velikim koracima

Inteligentna zgrada – i gospodarenje energijom u fokusu  „Explore Technology for Life – najbolja energija je ona koja se ne potroši” – to je geslo Light + Building 2014, najvećeg svjetskog sajma za rasvjetu i tehniku zgrada. “Korištenjem inovativne, tržišno spremne tehnologije, potrošnja energije se može drastično smanjiti. Inteligentna umrežena zgrada za upravljanje je ključ za održivu opskrbu električnom energijom. To sve pokazuje Light – Building u Frankfurtu”, govori Wolfgang Marzin, predsjednik i izvršni direktor sajma u Frankfurtu.

Zbog visoke dinamike industrije, bilanca za Light – Building 2014 ne može izgledati bolje. Zbog naglog porasta potražnje kako i ponuđača –pa tako i posjetitelja, LED riješenja se u području LED rasvjete i lampa po prvo puta uzimaju u pogon u dvorani 6.2.  u dodatnom prostoru. 95 posto raspoložive ukupne površine je već zauzeto.  Sva vodeća tržišta su se već prijavila. Na vodećem svjetskom sajmu  od 30. ožujka do 4. travnja u Frankfurtu na Majni  prezentirati će oko 2.300 tvrtki svoje inovacije za svijetlo, elektroniku, kućanske i zgradne aparate kao i Software za građevinsku industriju. Prateći trendove na tržištu i potrebe, ponuda svjetskih sajmova je široka u području proizvodnje energije s obnovljivim izvorom energije i u zgradama  za skladištenje energije.

Važni aspekti Light-Building 2014 trenutno nisu u potpunosti iscrpljene mogućnosti uštede energije. Za vrijeme rasprave se ne posvećuje dovoljno pažnje korištenju tehnologije za energetsku učinkovitost. Pritom nude industrije inovacije i riješenja koja mogu potrošnju energije zgrade kroz inteligentnu tehnološku zgradu smanjiti i istodobno povećati udobnost.   Ova inovativna riješenja nisu samo ekološki osviještena nego nude i ekonomske poticaje. U okviru inteligentnog upravljanja održivošću, vodeći svjetski sajam se posvećuje središnjoj temi buduće zgrade i upravljanju energijom – osnovnom građevinskom kamenu u rekonstruiranju opskrbe energije. Specijalni izlog „Smart Powered Building – vaša zgrada u Smart Grid-u“ prezentira tehnologiju za inteligentno upravljanje energetske potrebe. Realne instalacije u životu pokazuju kako decentralizirane umrežene zgrade mogu proizvoditi, spremati, dijeliti i koristiti energiju. „ Tržišna riješenja u područjima proizvoda za dom i zgradu su demonstrirali potencijal korištenja za realizaciju decentralne proizvodnje energije na bazi sveobuhvatne zgrade i upravljanja energijom. Ova posebna izložba se organizira na sajmu u Frankfurtu s podrškom od ZVEI-a (središnja udruga električne I elektroničke industrije). “Smart Powered Building – Vaša zgrada u Smart Grid-u se koncentrira na važnost inteligentnih umreženih zgrada a time i na interakciju komponenata u Smart Grid-u – s naglaskom na poslovne zgrade.

E-kuća ZVEI-a (središnje udruge Njemačke električne i informacijske tehnologije) zauzima poziciju te pokazuje kako se inteligentno energijsko upravljanje kod krajnjeg korisnika može oblikovati: „Elektrana uštede energije“ pokazuje realno i visoko politički kako energijski zidovi u praksi funkcioniraju te kako se već danas mogu povezati energetska učinkovitost s povećanjem udobnosti i sigurnosti. Zahvaljujući vlastitoj proizvodnji energije, smanjuje se ovisnost od strane dobavljača.

Očuvanje resursa i energetske učinkovitosti miču čak i tržište svijetlosti. Zamjena tradicionalnog izvora svijetlosti s energetskom učinkovitosti je riješenje koje stoji u žarištu. Zbog brze tehnološke promjene u području izvora svjetlosti i dinamike na tržištu, broj ponuđača je naglo porastao s LED rješenjima.

Sveobuhvatna ponuda svijetlosti Light + Building karakterizira dinamičan razvoj LED i OLED tehnologije. Proizvođači pokazuju na najvećoj svjetskoj pozornici za svjetlosno tržište svoje inovacije na tehničkim rasvjetama i lampama kao i na uličnim rasvjetama i vanjskoj rasvjeti za javni sektor. Pritom se ističu tehničke rasvjete i lampe kroz širok spektar korištenja i koriste mogućnosti inteligentne digitalizacije svjetla. Dodatno se uz tehničko dizajniranje svjetla prezentiraju i dekoracije  svjetla za stambena područja i zgrade u svim stilovima i rasponima cijena. Težište u području svjetla Light + Building 2014 je kompleksna tema ljudi i svjetla. Pritom se radi, između ostalog, o utjecaju svjetla na ljude kao i utjecaj svjetla na njihovo zdravlje, sposobnosti i blagostanje. Tako je moguće da se umjetne boje svjetla prilagode prirodnom svjetlu dana a time i bioritmu tijela.

Ključnu ulogu u osnivanju i radu inteligentnih i umreženih zgrada igraju područja elektrotehnike, kuće i zgrade kao i Software za građevinsku industriju. Light + Building 2014 prezentira inovacije sustavnog riješenja u energetskoj učinkovitosti zgrade i elektronistalacijama kao rješenja software-a za kompletni životni ciklus zgrade. Daljnja područja proizvoda su električne instalacijske i umrežene tehnologije, projektiranje električnih instalacija i sustava za upravljanje zgradom, fotonaponski sustavi, upravljanje objektima kao i ugovaranje.

Sa svojim središnjim, cijelim rješenjima koji su usmjereni na unakrsno rezanje tehnologije, elektrotehnika ima središnju funkciju unutar tehničke zgrade. Tako da elektrotehnička  rješenja možete pronaći samo na Light + Building u smislu drugih obrta kao što su svjetla, kuća i zgrada. Zbog ove jedinstvene veze, industrija prezentira integriranu ponudu koja odlučno doprinosi iskorištavanju energetskog potencijala u zgradi.

Kulturni vrhunac tijekom Light + Building prezentacije je paralelna manifestacija lumene. Bijenalna rasvjeta u kulturi rasvjete u Frankfurtu oblikuje večernji program za posjetitelje sajma Light + Building. Kombinacija sajma trgovine i gradskog iskustva pretvara regiju Frankfurt-Rajna-Majna u jedinstveni spektakl oko teme svjetla.

Light + Building 2012 je završio sa senzacionalnim rekordnim brojem posjetitelja u izložbenoj industriji.

Preko 195.000 posjetitelja je bilo impresionirano ponudom od oko 2.300 proizvođača. Ponuda se protezala preko izložbene površine od 240.000 kvadratnih metara. Posjetitelji Light + Building su arhitekti, inženjeri, planeri, unutarnji inženjeri, dizajneri kao I obrtnici, trgovine I industrije.

Light+Building

Frankfurt na Majni, 30. ožujak do  04. travnja 2014

Light + Building 2014: Daljnje informacije

Vrijeme otvaranja: 30. ožujak – 03. travanj 2014: 9 do 18 sati

04. travanj 2014: 9 do 17 sati

Mjesto organiziranja: Sajam u Frankfurtu, Frankfurt na Majni

Cijena ulaska: Dnevna karta: Unaprijed kupljena 15 € / Blagajna 17 €

Trajna karta unaprijed kupljena 32 € / Blagajna 37 € smanjena cijena ulaza 10 €, samo kod prodaje na blagajni

Online-karte: onaj tko je pod  www.light-building.com kupio svoju kartu prije posjeta sajmu, ušteđuje si vrijeme čekanja na blagajni I profitira od besplatnog putovanja na javnom prijevozu u prometnoj vezi Rajna-Majna.

Light + Building navigator:

Mobilna aplikacija za Smartphon se može dobiti besplatno otprilike tri mjeseca prije početka samog događaja.

Ostale informacije o Light + Building pronađite pod www.light-building.com

Materijali