Ulaz za korisnike

Light+Building - Vodeći svjetski sajam za arhitekturu i tehniku

|
Light+Building - Vodeći svjetski sajam za arhitekturu i tehniku
 
Light+Building - Vodeći svjetski sajam za arhitekturu i tehniku
Light+Building Vodeći svjetski sajam za arhitekturu i tehniku Frankfurt na Majni, od 15. do 20. travnja 2012. godine Light+Building 2012: Kompleksni okvirni program fokusira vodeće teme energetsku učinkovitost i Smart Grids Trendovi rasvjete u središtu tržišnog natjecanja, foruma i stručnih predavanja Luminale: Urabani event osvjetljenja nakon završetka sajma
Na sajmu Light+Building u razdoblju od 15. do 20. travnja 2012. godine u Frankfurtu na Maini industrija će prezentirati svjetske novitete u rasvjeti, elektrotehnici te automatizaciji zgrada. Paralelno s kompleksnom ponudom proizvoda sveobuhvatni okvirni program nudi 2.100 posjetitelja priliku za razmjenu informacija te produbljivanje aktualnih tema iz branše. Tema energetska učinkovitost nalazi se u središtu i nadilazi sve druge ponude okvirnog programa.

Specijalna manifestacija „Zgrada kao elektrana u Smart Gridu“

Specijalna manifestacija „Zgrada kao elektrana u Smart Gridu“ nudi naročito arhitektima i inženjerima interesantan model-projekt uz temu potencijali energetske učinkovitosti zgrada. Specijalna manifestacija koncentrirana je na kompleks tema inteligentnog upravljanja energijom. Bit će prikazano kako budućnost može izgledati s obzirom na decentraliziranu proizvodnju energije uz uporabu regenerativnih energija. Izložba prikazuje umreženu zgradu kao elektranu koja proizvodi, koristi i akumulira održivu energiju i umrežena je u inteligentnu mrežu (smart grid). Tako će posjetitelji egzemplarno na zgradi postavljenoj na vanjskom terenu vidjeti interakciju različitih komponenti dobivanja električne struje uvrštavanjem obnovljivih energija, registriranje struje (Smart Metering), distribuciju i akumuliranje. Izložba nudi mogućnost vidjeti djelovanje ovih sistema na model projektu te diskutirati sa stručnjacima.

Idealna dopuna ovoj specijalnoj manifestaciji jeste E-energetska kuća, učinkovitost, elektrotehnika i inteligencija u jednom“ u hali 8. I dok se specijalna izložba na vanjskom terenu koncentrira na omotač zgrade i vanjsko područje E-kuća na 100 m2 površine pokazuje tehniku zgrade u detalje od toplinske tehnike i tehnike rasvjete preko benzinske postaje za električni automobil do inteligentnog mjerenja struje. Težišne točke su energetska učinkovitost, komfor i sigurnost u zgradi. Ovu specijalnu manifestaciju prati i informativni predavački program.

Trend-forum 2012: najnoviji razvoj u oblikovanju prostora

Atraktivnu točku za arhitekte i arhitekte za uređenje interijera, specijalizirane trgovine i dizajnere čini trend-forum koji ekskluzivno uz Light+Building prezentira trendove stanovanja za sezonu 2012/2013. U foajeu izmđu hale 5.1 i 6.1 insceniraju se glavne stilske odrednice svijeta stanovanja s neuobičajenim insceniranjem prostora. Realizaciju preuzima internacionalno već renomirani stilski ured bora.herke iz Frankfurta na Maini i Berlina.

Buildig Performance kongres

Za sve stručne posjetitelje sajma Light+Building interesantan je svakako Building Performance kongres koji se u razdoblju od 16. do 20. travnja 2012. održava u kongresnom centru sajma u Frankfurtu. U okviru kongresa poznavatelji branše iz cijelog svijeta diskutirat će na mnogobrojnim forumima vrijedna znanja na temu integrirana tehnika zgrada. I dok sajam informira o najnovijim proizvodima, kongres služi za stručno i sadržajno produbljivanje teme. Tako primjerice light fokus formira široki spektar tema relevantnih za rasvjetu. Trendove u elektrotehnici fokusira forum tehnologije, nova kooperativna manifestacija sajma Frankfurt i Centralnog udruženja industrije elektrotehnike i elektronike (ZVEI).

Design Plus powerde by Light+Building

Široka stručna publika reagira na tržišno natjecanje Design Plus powered by Light+Building. Renomirana konkurencijapremijerno prikazuje izvanredne proizvode izlagača na sajmu Light+Building te ih za vrijeme trajanja sajma prikazuje u specijalnom arealu u hali 5.1. Internacionalni stručni žiri ocjenjuje opremu prema njihovoj cjelokupnoj koncepciji i uporabnoj vrijednosti, ali i prema kriterijima tehnologije, ekologije i dizajna. Tržišno natjecanje Design Plus predstavlja kooperaciju između sajma Frankfurt i savjeta za oblikovanje, centra za kompetencije i dizajn u Njemačkoj.

„Public Places“ za vanjsko osvjetljenje

Ulična rasvjeta sve više je u fokusu na temu štednja energije za općine. Pregled aktualne ponude različitih proizvođača u području vanjske rasvjete prikazan je na izložbenoj površini „Public Places“ između hala 3 i 5. Ta izložba prikazuje rasvjetu u realnom, urbanom okruženju te nudi projektantima inspiraciju i informaciju.

Light+Buildig 2012: Ponude za arhitekte, projektante i inženjere

Outlook-Lounge u hali 4.2 nudi arhitektima, projektantima i inženjerima ekskluzivni okvir za ležerne razgovore uz piće i male zalogaje. U loungu počinju i organizirani obilasci sajma. Ostale informacije za prijavu i ponudu obilazaka možete dobiti na internetu u rubrici eventi

www.light-building.com

Inspiracija u Areal Young Designer:

Čistu inspiraciju nude ideje kreativnog mladog naraštaja – mlade dizajnerice i dizajneri predstavljaju svoju rasvjetu. Zona ispred sajma Frankfurt u hali 1 prezentira nowcomer (novopridošlice) koji žele stupiti u kontakt s industrijom i stručnom publikom. Prilika za otkrivanje talenata sutrašnjice.

Luminale – kultura rasvjete nakon završetka sajma

Svjetski poznat i uspješan je Luminale, spektakl kulture rasvjete koji paralelno s Light+Building sajmom transportira u grad teme rasvjete. Sajam Light+Buildig obećava svakom posjetitelju mješavinu čarolije svjetla, avangardne umjetnosti i stručnih predavanja i upravljanja. Više od 140.000 ljudi posjetilo je 2010. godine preko 100 rasvjetnih inscenacija i manifestacija.

Više na:

www.luminale.de

Opširne informacije o svim priredbama u okvirnom programu sajma Light+Buildig 2012 nalaze se na internetu na:

www.light-building.com

pod rubrikom „Eventi“ Osim toga tri mjeseca prije početka manifestacije besplatni Light+Building App. Nudi aktualne informacije za sve SmartPhons.

Bitne informacije o Sajmu Frankfurt Sajam Frankfurt je s 448, 3 milijuna prometa i preko 1.600 aktivnih zaposlenika širom svijeta najveće poduzeće takve vrste u Njemačkoj. Koncern posjeduje globalnu mrežu od 28 tvrtki-kćeri, 5 podružnica i 52 internacionalna poslovna partnera. Tako je Sajam u Frankfurtu za svoje kupce prezentan u više od 150 zemalja. Manifestacije „made by Messe Frankfurt“ održavaju se na preko 30 destinacija u cijelom svijetu. U 2010. godini Sajam Frankfurt organizirao je više od 87 sajmova , od toga više od polovice u inozemstvu.

Na 578.000 kvadratnih metara osnovne površine Sajma Frankfurt trenutno se nalazi 10 hala uz priključeni kongresni centar.

Poduzeće je u društvenom vlasništvu, većinski dioničar je grad Frankfurt sa 60 posto te država Hessen sa 40 posto vlasništva.

Ostale informacije: www.messefrankfurt.com

Materijali