Ulaz za korisnike

Međunarodna konferencija upravljanaja oborinskim vodama u Budimpešti 2014

|
Međunarodna konferencija upravljanaja oborinskim vodama u Budimpešti 2014
 
Međunarodna konferencija upravljanaja oborinskim vodama u Budimpešti 2014
Izvještaj o međunarodnoj konferenciji upravljanja oborinske odvodnje u Budimpešti 2014

22. svibnja 2014 održana je prva MEĐUNARODNA KONFERENCIJA UPRAVLJANJA OBORINSKE ODVODNJE u Budimpešti. Stručnjaci za odvodnju  iz sedam europskih država su se okupili na ovoj jedinstvenoj konferenciji kako bi razmijenili informacije o upravljanju oborinske vode koja  postaje sve više i više glavna tema u svijetu. Cijela Konferencija je bila  istovremeno prevođena u sedam različitih jezika. 

Organizatori ovog događaja su Mađarska Komora Inženjera (odjeljak Vodoprivrede i hidrauličnog građevinarstva), koju zastupa predsjednik g. Gyula Reich i Mađarska hidraulična Udruga, koju zastupa dopredsjednik g. Károly Baross.

HAURATON je kao pokrovitelj podržao Organizacijski odbor pomoću svoje međunarodne mreže s odabirom stručnjaka za odvodnju iz Rumunjske, Bugarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Njemačke. 

Šest profesionalnih predavača iz četiri različitih zemalja su održali predavanja o važnosti, tretmanu, prikupljanju i procijeđivanju oborinskih voda te su informirali o uporabi sive vode u urbanim područjima. Prezentacije su bile vrlo interaktivne i samim time se sudionicima omogućilo, da postavljaju individualna pitanja i da s ostalim sudionicima, ali i predavačima, podijele svoja vlastita iskustva. 

Pauze nisu isključivo služile samo za predah, nego kako bi se također raspravljalo o prezentiranim temama sa stručnjacima za odvodnju iz različitih zemalja. Veliki izbor uzoraka, koji su bili prezentirani u prostoru za odmor, omogućavali su izravan pristup proizvodima za oborinsku odvodnju koji su bili predstavljeni na održanim predavanjima. 

Povratne informacije sudionika u svezi održane Konferencije su bile i vise nego pozitivne. Posebice odgovarajuća kombinacija tema, međunarodnog “žara” i ravnoteža između službenog i kulturnog programa koji su bili vrlo cijenjeni od strane stručnih gostiju. 

Prva  MEĐUNARODNA KONFERENCIJA UPRAVLJANJA OBORINSKE ODVODNJE je potvrdila veliko zanimanje stručnjaka za oborinsku odvodnju u cilju da se informiraju o novim trendovima na području tretmana oborinske odvodnje te da svoja iskustva podijele sa stručnjacima iz drugih zemalja. To nam je odličan pokazatelj za nastavak ovakvog događaja u 2015.

Komore arhitekata, javne uprave, instituti ili druge organizacije u području upravljanja oborinskih voda, koji su zainteresirani za sudjelovanje na idućoj međunarodnoj konferenciji se slobodno mogu obratiti našem timu HAURATON (www.hauraton.hr) za dodatne informacije. 

www.hauraton.hr

Materijali

 • Slika 1. Izvještaj o međunarodnoj konferenciji upravljanja oborinske odvodnje u Budimpešti 2014

  Slika 1. Izvještaj o međunarodnoj konferenciji upravljanja oborinske odvodnje u Budimpešti 2014

 • Slika 2. Izvještaj o međunarodnoj konferenciji upravljanja oborinske odvodnje u Budimpešti 2014

  Slika 2. Izvještaj o međunarodnoj konferenciji upravljanja oborinske odvodnje u Budimpešti 2014

 • Slika 3. Izvještaj o međunarodnoj konferenciji upravljanja oborinske odvodnje u Budimpešti 2014

  Slika 3. Izvještaj o međunarodnoj konferenciji upravljanja oborinske odvodnje u Budimpešti 2014

 • Slika 4. Izvještaj o međunarodnoj konferenciji upravljanja oborinske odvodnje u Budimpešti 2014

  Slika 4. Izvještaj o međunarodnoj konferenciji upravljanja oborinske odvodnje u Budimpešti 2014