Ulaz za korisnike

Milijun tuš kanalica u upotrebi

|
Foto: TECE
 
Foto: TECE

Tuš kanalice i dalje imaju važnu ulogu u modernom uređenju kupaonice

Jasan pokazatelj visoke razine zadovoljstva kupaca je broj od trenutačno milijun prodanih TECEdrainline tuš kanalica. Početkom 2000.-ih, TECE je prilagodio ovu tehnologiju odvodnje, koja je bila razvijena za velike kuhinje i bazene, posebnim zahtjevima privatne kupaonice – te je tako u svoj portfelj uvrstio proizvod koji se od tada razvija izrazito uspješno.

Kao rezultat uporabe tuš kanalica, danas je prostor za tuširanje u kupaonici postao istaknuti dizajnerski prostor. Ne samo da su tuševi u razini s podom mogući, već male platforme ili stepenice također tvore nijanse za vizualnu diferencijaciju u kupaonici. Time se otvaraju različite opcije uređenja koje se estetski ističu zahvaljujući jednoliko popločenim podovima. K tomu, linearna odvodnja osigurava direktnu i brzu odvodnju vode bez nakupljanja vode na ravnim površinama. Također, što se tiče protukliznosti, tuš kanalice, u kombinaciji s odgovarajućim pločicama, nude estetsku alternativu protukliznim tepisima koji su još uvijek često vidljivi u tuš kadama.

Priča o uspjehu TECEdrainline tuš kanalica počinje s prvotnim modelom od nehrđajućeg čelika proizvedenim 1970.-ih kakav se rabio u velikim kuhinjama i bazenima. Izuzetno dugotrajna opterećenja na takvim lokacijama, poput promjena temperatura, mehaničkih utjecaja i agresivnih sredstava, ali, prije svega, higijenski zahtjevi za takva osjetljiva područja, zahtijevaju stalno zabrtvljeni kapilarni zaštitni rub koji pouzdano sprječava prodor tekuće ili stajaće otpadne vode ispod pločica. Rešetke oblika slova ”U” rabe se kao poklopci. Umeću se u kanalicu bez dodatnih komponenti za pričvršćivanje i jednostavno se uklanjaju za potrebe čišćenja.

TECE dizajneri preuzeli su važna svojstva ove robusne, higijenske tehnologije, dokazane u praksi tijekom godina, te su ih prenijeli za uporabu u kupaonici. Analogno uporabi u komercijalnim kuhinjama, razvili su brtveni sustav na bazi Seal System brtvene trake kao spojnog elementa između kompozitnog čelika i konstrukcije kanalice. Isprobane su brojne kombinacije za različite kompozitne proizvode za brtvljenje s tuš kanalicama. Rezultat: kombinacije s više od 50 kompozitnih proizvoda za brtvljenje renomiranih proizvođača uspješno je ispitano i potvrđeno od strane nezavisnog instituta za ispitivanje. Dakle, sistematično, sigurno brtvljenje nije ograničeno na jedan brtveni proizvod, već pokriva većinu uobičajenih kompozitnih brtvi na tržištu. To znači da keramičari mogu rabiti proizvode kojima vjeruju. Za krajnjeg korisnika i specijaliziranog obrtnika to znači sigurnost, posebice zato što se preklapaju različite vrste radova, što donosi veliku prednost.

U svezi higijene: pokrov tuš kanalice izrađen u Emsdettenu lako je podići, a kanalicu očistiti bez problema. Osim prljavštine, neugodni mirisi će se teško pojaviti, čak i ako se kupaonica rijetko rabi: opcionalno je raspoloživ dodatni dvostupanjski membranski zatvarač neugodnih mirisa koji sprječava neugodne mirise.

TECEdrainline pokrovi nude kupcima širok izbor s obzirom na dizajn i materijal. Posebno zanimljive su varijante s utorom za umetanje keramičkih pločica ili kanalica za prirodni kamen koja se, osim uskog odvodnog otvora, može optički stopiti s podom. Na taj način efekt materijala kojim je prekriven pod ostaje neprekinut. Osim standardnih veličina, proizvodi izrađeni po mjeri od 300 do 1.500 mm omogućuju individualni dizajn arhitekture kupaonice. Položaj tuš kanalice može biti u sredini prostorije, blizu zida ili neposredno uz zida. U posljednjem slučaju, kanalica je opremljena zidnim porubom. Široka paleta proizvoda zaokružena je kutnom verzijom. Uporaba ove tehnologije odvoda moguća je i u starijim kućama, jer su tuš kanalice raspoložive u visinama koje počinju od 65 mm (do gornje razine podne obloge). Za veće količine vode proizvode se verzije u više razreda do 148 mm visine.

Za kupaonice koje dijeli više generacija TECEdrainline tuš kanalica također je dobro rješenje, jer tamo gdje bi tuš kada zapravo predstavljao stepenicu, moguće je dobiti kupaonicu bez ikakvih barijera i opasnosti od spoticanja – kupaonicu koja je sigurna i za stariju generaciju. Osiguran je dodatni prostor za kretanje uporabom preklopnih vrata kao stjenke tuš kabine.

www.tece.de/hr

Materijali