Ulaz za korisnike

Misli prostor

|
Misli prostor - Foto: Lauba
 
Misli prostor - Foto: Lauba
Zajedno predstavljamo program DAZ-a pod naslovom Misli prostor/Think Space, na kojemu DAZ radi već godinu dana.

Radi se o četiri konceptualna međunarodna natječaja za mlade vizualne umjetnike i arhitekte na goruću temu granica: urbanih, geopolitičkih, ekoloških i moralnih, a u Laubi ćemo: prezentirati izložbu odabranih radova s natječaja (18.11. – 23. 11. 2011), zatim održati nekonferenciju (18. 11. – 20.11. 2011.), te producirati i site-specific instalaciju Kristine Lenard (15. 11. 2011. – 15.01. 2012.).

Think Space nastoji potaknuti dijalog između svjetski poznatih i priznatih autora te velikog broja stručnjaka i studenata arhitekture, dizajna, krajobrazne arhitekture, humanističkih znanosti i umjetnosti iz cijeloga svijeta kroz formu natječaja i oko zadane godišnje teme.

Četiri ovogodišnja natječaja istražuju temu Granica i nastoje proizvesti katalog uvjeta suvremenog života u društvenim, političkim i kulturnim sferama, te katalog arhitektonskih rješenja za iste. Međunarodni žiratori oblikovali su natječajne zadatke za natjecatelje: Urbane granice: Shohei Shigematsu; Geopolitičke granice: Teddy Cruz; Ekološke granice: François Roche i Moralne granice: Hrvoje Njirić. Dodatne informacije o programu Misli prostor / Think Space: Granice pogledajte ovdje.

Kruna i veliko finale programa Misli prostor/Think Space nekonferencija 'Izvan Granica' omogućit će sudionicima i pobjednicima iz četiri međunarodna natječaja da se u Zagrebu susretnu sa svjetski poznatim arhitektima koji su žirirali natječaje, te da uživo razmjene ideje i predstave koncepte svojih radova. Osim predstavljanja radova na skupu 'Izvan Granica' bit će organizirana i svečana dodjela nagrada pobjednicima kroz četiri natječaja iz godišnjeg ciklusa te izložbe nagrađenih projekata.

Nekonferencija i izložba Izvan granica unutar THINK SPACE programa:

Organizator: Društvo arhitekata Zagreba u partnerstvu s Laubom Produkcija: Društvo arhitekata Zagreba i Lauba Gošća kustosica godišnjeg Think Space programa: Eva Franch i Gilabert Žiratori pojednih natječaja: Shohei Shigematsu (Urbane granice), Teddy Cruz (Geopolotičke granice), François Roche (Ekološke granice), Hrvoje Njirić (Moralne granice) Selektori radova za izložbu: Ana Dana Beroš, Vanja Žanko Arhitektonski postav izložbe: Ana Dana Beroš, Ivan Zloušić Likovni postav izložbe: Vanja Žanko, Vanja Jarni Voditeljica dječje radionice Laubica: Davorka Perić Vizualni identitet: Rafaela Dražić

U sklopu projekta Misli prostor/Think Space, Kristina Lenard će u prostoru Laube po prvi puta napraviti site-specific instalaciju, dakle rad koji će se moći vidjeti u svojoj originalnoj formi na licu mjesta, a ne kao što je uobičajeno za umjetnicu – u formi fotografije smještene u lightbox. Lenard je u dosadašnjem radu gradila instalacije u studiju koje kasnije fotografira i izlaže u formi fotografije unutar lightboxa. Instalacije služe samo i isključivo kao objekt za fotografiranje.

lauba.hr

Materijali