Ulaz za korisnike

Najbolje zidne boje za dnevnu sobu

|
Najbolje zidne boje za dnevnu sobu
 
Najbolje zidne boje za dnevnu sobu
Morate ličiti dnevnu sobu?

Prvo razmišljanje jeste ono o adekvatnoj zidnoj boji. Morate odlučiti ne samo o tonu boje, već i o njenoj kvaliteti i svojstvima. Vaše razmišljanje mora obuhvatiti nekoliko važnih točaka. Odabir boje ovisi svakako i o svojstvima podloge.

Brz odluku možete donijeti ako su zidovi dnevne sobe obloženi vlaknastim, strukturiranim tapetama i već jedanput oličeni. U tom slučaju jasno je da ćete koristiti standardiziranu zidnu boju pogodnu za tapete. Normalna bijela boja ubraja se u najprodavanije boje u specijaliziranim trgovinama građevinskim materijalom. Zato je uvijek cjenovno povoljna , a sve boje su testirane na podnošljivost. Ako želite oličiti Vaš dnevni boravak nekim određenim tonom boje, onda se ona mora posebno izmiješati. U specijaliziranim trgovinama boji se primiješa koncentrat boje u određenom omjeru razrjeđenja. Ravnomjerno miješanje i doziranje preuzima automat.

Nije uvijek tako jednostavno odlučiti se za određeni ton boje i postići željene efekte. Često se događa greška da su boje prejake i preintenzivne tako da soba djeluje kričavo i neugodno. Puno su ugodniji pastelni tonovi slabijeg intenziteta. Jako su traženi prirodni tonovi iz palete žute, smeđe i oker boje. Uz moderan, stilski namještaj odgovaraju nešto jači tonovi iz područja crvene i plave boje. Idealno rješenje je da nabavite malu količinu potrebne boje i da je isprobate na malom komadu zida kako bi vidjeli kako boja djeluje u stvarnosti.

Ako je Vaš dnevni boravak izrađen skupom finom žbukom, onda je morate ličiti specijalnom bojom za finu žbuku. Takva boja je nešto rjeđa i prilagođena je optimalno podlozi, jer ne uništava njenu strukturu niti je popunjava. Kupnja takve boje je skuplja, ali žbukani zidovi se u pravilu rjeđe liče od drugih vrsta zidova. Specijalne boje potrebne su Vam i za drvene panele ili neke druge posebne izvedbe.

Materijali