Ulaz za korisnike

Nova generacija prozorskih profila

|
Nova generacija prozorskih profila - Foto: Rehau
 
Nova generacija prozorskih profila - Foto: Rehau
REHAU predstavlja GENEO – profil iz Hightech-materijala RAU-FIPRO

Tvrtka REHAU je na vodećem sajmu proizvođača stolarije „frontale 2008“ u Nürnbergu predstavila svoj novi profil za izradu prozora - GENEO. Zahvaljujući Hightech-materijalu RAU-FIPRO novi profil ima izvrsna izolacijska svojstva i izvanrednu stabilnost. Prozori iz profila GENEO s Uw-vrijednošću do 0,73 W/m2 K energetski su najučinkovitiji u svojoj klasi. Hightech-materijal RAU-FIPRO i patentirani integrirani sustav ojačanja IVS povećavaju stabilnost prozora i čine suvišnima čelična ojačanja: GENEO profili su stabilni kao i uobičajeni, ali su pritom znatno lakši. To pojednostavljuje transport, ugradnju i rukovanje prozorima te otvara posve nove perspektive u izradi stolarije. Usprkos tomu profili su tako robusni da i bez čeličnog ojačanja pružaju vrlo dobru zaštitu od nepoželjnih uljeza. I još nešto: prozori iz GENEO profila imaju odličnu zvučnu izolaciju.

Nenadmašiva toplinska izolacija

S Uw-vrijednošću prozora do Uw = 0,73 W/m2K(1) profil GENEO pruža najvišu toplinsku izolaciju i jedinstven je u svojoj klasi.  Zahvaljujući integriranim funkcionalnim komorama za dodatnu toplinsku izolaciju i s troslojnim izo-staklom može se uz znatno niže troškove nego do sada postići čak i nivo pasivne kuće. Na taj način prozorski profili GENEO pridonose očuvanju prirodnih resursa, smanjenju emisije CO2 i uštedi financijskih sredstava. U vrijeme stalnog porasta energetskih troškova to predstavlja iznimno važan aspekt za sve investitore.  

Kompletno ojačan profil za budućnost 

Uz GENEO je vizija kompletno ojačanog prozora postala stvarnost. Visokostabilan  Hightech-materijal RAU-FIPRO i do detalja optimirana geometrija profila čine suvišnima nosive čelične elemente u čak 80 do 90% slučajeva primjene i time nude nenadmašivu prednost. Zahvaljujući profilu GENEO vlasnici objekata i investitori gradnje ne moraju se odricati elegantno uskih vidljivih okvira i prozora velikih formata. Integrirani patentirani sustav ojačanja IVS s kanalima za vijke i dodatnim poprečnim ojačanjima osiguravaju maksimalnu stabilnost na presudnim mjestima cjelokupnog sustava. 

GENEO prozorski profili su i bez čeličnog ojačanja stabilni kao i uobičajeni profili s čeličnim elementima, ali su znatno lakši.  To pojednostavljuje  ugradnju i rukovanje i otvara posve nove perspektive u izradi stolarije. 

Neusporediva ekonomičnost  

Bez čeličnog ojačanja kod standardnih primjena, postiže se ne samo neovisnost o cijenama čelika koje su u stalnom porastu, već i znatna ušteda prilikom izrade i skladištenja. 

Kompletno ojačani GENEO profili su i do 40% lakši od uobičajenih prozorskih profila s čeličnim ojačanjem. To predstavlja neprocijenjivu prednost za transport i ugradnju i omogućava brzo i nekomplicirano rukovanje. 

Impresivne prednosti 

Uz profil GENEO investitori gradnje više nisu ograničeni standardnim rješenjima. Zahvaljujući dobroj elastičnosti materijala RAU-FIPRO, profili se mogu bez problema savijati i zadržavaju svoju jedinstvenu stabilnost. Uz to se može birati iz bogate palete boja.  Svejedno da li se radi o kaširanim (dekori drveta, jednobojni) ili lakiranim profilima ili pak o profilima s aluminijskom oblogom  – u svim su  varijantama otporni na vremenske uvjete i utjecaje iz okoliša, iznimno postojanih boja, a zahvaljujući jedinstveno glatkoj REHAU površini i posebno jednostavni za održavanje. 

Za dodatni plus po pitanju komfora brine se novi GENEO sustav brtvljenja. Za otvaranje i zatvaranje elemenata potrebne su znatno manje sile zatvaranja nego do sada.  

Pored toga GENEO osigurava iznimnu zvučnu izolaciju. Prozori iz ove generacije profila mogu se bez problema prilagoditi individualnim potrebama za zvučnom izolacijom i to do klase zvučne izolacije 5. 

I po pitanju protuprovalne zaštite GENEO je iznimno uvjerljiv. Prozorski profili su tako robusni da i bez čeličnog ojačanja pružaju dobru zaštitu od nepoželjnih uljeza. To dokazuje i ispitivanje protuprovalnih svojstava provedeno na njemačkom Institutu za tehniku prozora IFT u Rosenheimu u klasi 2 (WK 2), koje je prozor izrađen iz materijala  RAU-FIPRO prošao bez spomena vrijednih šteta. Prozori iz GENEO profila se po potrebi mogu izvesti i u drugim klasama protuprovalne zaštite. 

RAU-FIPRO – revolucionarni PVC-materijal ojačan staklenim vlaknima

Prozorski profili GENEO koriste u prvom redu prednosti inovativnog Hightech-materijala RAU-FIPRO. Dvokomponentni materijali ojačani vlaknima već se godinama koriste u proizvodnji zrakoplova i za izradu bolida Formule 1, a odlikuju se izvanserijskom stabilnošću i nosivošću.  RAU-FIPRO uvodi tu tehnologiju i u izradu stolarije.  

REHAU-grupa

Kao premijska robna marka za rješenja na osnovi polimera REHAU širom svijeta zauzima vodeću poziciju na sektorima Gradnje, Automotiva i Industrije. Iznimna inovativnost, struktura poduzeća koja pokriva mnoge branše i rezultira učinkovitom sinergijom, moderno i profesionalno vođenje obiteljskog poduzeća čini REHAU jedinstvenim u industriji plastičnih masa. U glavne kompetencije ubraja se razvoj materijala i sustava te tehnika obrade površina. REHAU s približno 15.000 zaposlenih na više od 170 lokacija širom svijeta zauzima istaknuto mjesto pokretača inovacija. 

U Hrvatskoj je REHAU prisutan od 1997. godine. S prodajnim uredom i centralnim skladištem u Zagrebu REHAU je uvijek uz svoje kupce i nastoji pridonijeti njihovoj učinkovitosti i poslovnom uspjehu.  

www.rehau.hr

Materijali

 • Kompletno ojačani GENEO profili su i do 40% lakši od uobičajenih prozorskih profila s čeličnim ojačanjem

  Kompletno ojačani GENEO profili su i do 40% lakši od uobičajenih prozorskih profila s čeličnim ...

 • Za dodatni plus po pitanju komfora brine se novi GENEO sustav brtvljenja. Za otvaranje i zatvaranje elemenata potrebne su znatno manje sile zatvaranja nego do sada.

  Za dodatni plus po pitanju komfora brine se novi GENEO sustav brtvljenja. Za otvaranje i zatvaranje ...

 • Pored toga GENEO osigurava iznimnu zvučnu izolaciju. Prozori iz ove generacije profila mogu se bez problema prilagoditi individualnim potrebama za zvučnom izolacijom i to do klase zvučne izolacije 5.

  Pored toga GENEO osigurava iznimnu zvučnu izolaciju. Prozori iz ove generacije profila mogu se bez ...

 • REHAU-grupa

  REHAU-grupa