Ulaz za korisnike

Novi standard u izolaciji za TECE odvode i tuš kanalice

|
Novi standard u izolaciji za TECE odvode i tuš kanalice
 
Novi standard u izolaciji za TECE odvode i tuš kanalice
Što je Seal System?

Sa Seal System TECE nudi instalaterima i keramičarima ispitanu sigurnost kod priključka kompozitne izolacije na TECEdrainline tuš kanalice i TECEdrainpoint S odvode. Uspješno je ispitano i certificirano 50 izolacijskih proizvoda renomiranih proizvođača. Uz to ispitane su funkcionalna sigurnost (nepropusnost) proizvoda izolacije u spoju s TECE proizvodima za odvodnju.

Tehnički razvoj ponekada je teško popratiti odgovarajućim normama pa tako i u području podnih odvoda u kupaonicama i sanitarnim prostorima. Iako je trend ugradnje tuš kanalica i podnih sifona u usponu, pojavio se nedostatak normativnih podloga, a ponuda proizvoda je vrlo široka. Neizbježno se postavlja pitanje: Da li je to i nepropusno? I što ako nije?

Seal System pozabavio se ovim problemom i ponudio rješenje: Opsežnim kombiniranim ispitivanjima proizvoda vodećih proizvođača kod tuš kanalica, točkastih odvoda i različitih izolacija u spoju sada arhitekti i izvođači mogu biti sigurni: „Nepropusno je!“

Seal System kombinira 17 proizvoda renomiranih proizvođača izolacijskih sustava s novim proizvodima iz profesionalne kućanske tehnologije. Kod proizvoda izolacijskih sustava zastupljene su polimerne disperzije, jedno i dvokomponentne kombinacije plastika-cement-mort, brtvene staze i tekuća plastika. Kod tuš kanalica čelika sa ili bez vidljivog ruba, kanalice za prirodni kamen, ravne ili kutne kanalice, kanalice za suhu ugradnju ili za direktnu ugradnju na zid ili u sredini prostorije, posebno plitke tuš kanalice pogodne za renoviranje kao i kanalice s posebno velikim učinkom odvodnje i DN 70 odvodom za kanalizaciju.

Ispitivanje i certificiranje Seal System-a provedeno je u nezavisnom institutu Kiwa TBU prema, u Republici Njemačkoj, valjanim ispitivačkim načelima građevinskog nadzora.

Vodonepropusnost je ovdje ispitivana i dokazana ispitivanjem u bazenu. U ispitnom bazenu ugrađene su različite tuš kanalice odnosno točkasti odvodi koji su onda kombinirani s brtvenom trakom odnosno brtvenom manšetom i određenim izolacijskim sustavom. Dvadeset centimetara visok stupac vode, više je tjedana opterećivao odvode, brtvene elemente i izolaciju u spoju.

Za više informacija o Seal System sustavu potražite na www.sealsystem.net

T: 00385/1 5634-904
M: 00385/ 91 2832-312
F: 00385/1 3079-048
E: tea.baricevic @ tece.hr
TECE d.o.o.
Fallerovo šetalište 16
HR-10000 Zagreb
 

 

Materijali

  • TECEnews-02-2014

    TECEnews-02-2014