Ulaz za korisnike

Obnovljena karlovačka ljepotica iz 1919. godine!

|
Foto: REGEA
 
Foto: REGEA
Završena je temeljita energetska obnova zgrade sa početka 20. stoljeća koja se nalazi u samom središtu povijesne i kulturno zaštićene jezgre grada Karlovca.

Konferencijom za medije održanoj 18. srpnja u Uredu župana Karlovačke županije- župan Ivan Vučić predstavio je projekt energetske obnove zgrade Karlovačke županije. Od energetskog razreda E do energetskog razreda B. Od zdanja izblijedjelog sjaja do zdanja koje više nije prepušteno zubu vremena. Sve je to napravljeno u nekoliko mjeseci vrijednim radom djelatnika Karlovačke županije, REGEA-e te naposlijetku izvođača radova. Energetska obnova županijske zgrade obuhvatila je radove na vanjskoj ovojnici zgrade u smislu ugradnje toplinske izolacije krovišta i vanjskog zida te postavljanje energetski učinkovite vanjske stolarije. 

Ponosno možemo reći da je Agencija sudjelovala u projektu kroz izradu projektnih smjernica te aplikacije na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) s ciljem zatvaranja financijske konstrukcije ulaganja.

Vrijednost radova je 4.170.831,52 HRK od čega je 2.215.923,00 HRK osigurano kroz spomenutu aplikaciju na natječaj FZOEU.

Nekad smo putovali u Budimpeštu da bi vidjeli ovakve projekte i učili iz njih, a danas su takvi projekti realnost u Krapini i Karlovcu. Niz će se svakako nastaviti.

Niže možete pogledati galeriju fotografija zgrade i detalja izvedenog stanja.

www.regea.hr

Materijali