Ulaz za korisnike

Oprema za WC i kupaonicu

|
Oprema za WC i kupaonicu
 
Oprema za WC i kupaonicu
Oprema za kupaonicu i WC treba funkcionalna no i ugodnog dizajna i oblika kako bismo se u ovim prostorijama ugodno osjećali. Stoga biste od samog početka trebali obratiti više pozornosti na neke aspekte: npr. da u kupaonici imate dovoljno mjesta. I da pripazite na ono što ne biste trebali ili smjeli činiti kako bi vaša kupaonička oprema ostala trajno lijepa.

Plan:

Trebali li kupaoničko pokućstvo i oprema biti integrirano u već postojeći namješten prostor?
Jesu li već definirane određene boje?
Koje elemente ili uređaje već posjedujete u kupaonici?
Koristili se kupaonicom više osoba? Tada možda trebate dva odvojena umivaonika!

Pripazite na važnu činjenicu da Vam kupaonica ima dovoljno prostora. Prije kupnje napravite skicu s točnim dimenzijama prostora kako biste prostor što bolje iskoristili!

O kvaliteti:

Kod nabavke obratite više pozornosti na materijale koji su postojano otporni na vodu, paru ili temperaturu ili koji su jednostavniji za održavanje.Osvjetljenje u kupaonici mora biti jasno, bez da nas zaslijepi ili da se nalazi u nekakvoj sjeni.

Postolje bi umivaonika trebalo pored mjesta za vodovodne instalacije posjedovati i mehanizam ekonomičnu potrošnju vode. Vanjski dio naravno mora biti kvalitetno izoliran od bilo kakvog prodora vlage.

Umivaonici se moraju pažljivo postaviti u podnožje ormarića i ne smiju propuštati vodu u njega niti ormarić smije biti osjetljiv na temperaturne promjene u kojem se nalazi umivaonik.

Imaju li sve izvedbe umivaonika otraga određenu konstrukciju za pričvršćivanje. Nude li već proizvođači s proizvodom takva rješenja i jesu li odmah raspoloživi? Kako bismo zaštitili vlastitu djecu od nezgode, potrebno je provjeriti jesu li svi električni priključci na pravi način izolirani? Svi električni priključci moraju odgovarati određenim standardima otpornosti na vlagu.

O održavanju:

Kako bismo izbjegli stvaranje mrlja vodu je potrebno čim prije obrisati s gornjih površina. Agresivnija sredstva kao što su tekućine s trajnom ondulacijom ili druga kemijska sredstva potrebno je odmah ukloniti!

Nemojte kupaoničke ormariće od mramora i keramike čistiti žičanim četkama i sličnim sredstvima, a opremu za tuširanje i armature nemojte čistiti octom niti kiselim sredstvima za čišćenje. Zrcalo jer najbolje čistiti vlažnom maramicom.

Materijali