Ulaz za korisnike

Ove godine Zaklada We Are Water će ponovno sudjelovati u svjetskoj utrci Barcelona World Race

|
IMOCA 60 We-Are-Water Willy-Garcia Barcelona-World-Race-20142015
 
IMOCA 60 We-Are-Water Willy-Garcia Barcelona-World-Race-20142015
Brod, čiji su kapetani Bruno i Willy Garcia, nositi će moto "postoje poruke koje moraju ići oko svijeta"

Barcelona, 15.prosinac 2014. godine- Zaklada Barcelona Oceanic Navigation (FNOB) i  Zaklada We Are Water postigli su dogovor za ponovno sudjelovanje u najnovijem izdanju Barcelona World Race-a, pod pokroviteljstvom broda čiji su kapetani Bruno i Willy Garcia, koji će nositi poruku za podizanje svijesti o nedostatku vode i sanitarnih uvjeta u svijetu.

To će biti drugi put da zaklada We Are Water sudjeluje s dva stalna putnika, u regati oko svijeta, otkada je Zaklada sponzorirala momčad Jaume Mumbrú i Cali Sanmartí u posljednjem izdanju regate.

Xavier Torras,direktor Zaklade We Are Water, istaknuo je  "posebna uzbuđenja koja nas tjeraju da smo ponovno dio ove avanture četiri godine nakon našeg prvog sudjelovanja. Za ove četiri godine radili smo na najugroženijim mjestima na planeti u obavljanju više od 20 projekata  pomoći.  Posebno je važno doći do ljudi s našom porukom o problemima nedostatka vode i sanitarnih uvjeta koji uključuju gotovo trećinu svjetske populacije. To je i razlog zašto smo uvjereni da će nam Bruno i Willy Garcia  pomoći, da s ovim brodom,  prenesu našu poruku solidarnosti širom svijeta ".

Bruno Garcia, kardiolog po zanimanju, je također izrazio oduševljenje koje dijele obojica što  surađuju sa Zakladom We Are Water, jer za njega osobno to "predstavlja mogućnost da  ispuni san plovidbe oko svijeta, i to sa svojim mlađim bratom,  na brodu koji promovira poruku u korist pravedne raspodjele vode u cijelom svijetu ".

U regati Barcelona World Race 2014/2015, koja počinje u njihovom rodnom gradu 31. prosinca Bruno i Willy će se natjecati zajedno na brodu IMOCA 60 We Are Water te pokušati ostvariti njihov životni san: oploviti svijet.

***

O Zakladi We Are Water

Zaklada We Are Water osnovana  je 2010. godine s dva cilja.Prvi je podizanje svijesti u javnosti i institucijama, a sve kako bi se stvorila nova kultura vode koja omogućuje objektivni razvoj i održivo upravljanje vodnim resursima u svijetu.Drugi cilj je provesti širok spektar projekata kako bi se ublažili negativni učinci nedostatka adekvatnih vodnih resursa.Zaklada provodi akcije u najsiromašnijim dijelovima planeta: razvija infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo, te provodi razna istraživanja. 

www.wearewater.org

O regati Barcelona World Race

Barcelona World Race je jedina regata  za parove, koja bez stajanja oplovljava svijet. Dio je Natjecanja IMOCA Ocean Masters World Championship. Osnovana je od strane Barcelona Oceanic Navigation   (FNOB, španjolski akronim), te je njegov glavni i najvažniji projekt. Sa samo dva izdanja (2007/08 i 2010/11), konkurencija ju je pozicionirala kao svjetsku referencu u jedrenju oceanom. 

Regata je otišla korak dalje od jednostavnog sportskog događaja, te je Barcelona World Race izvrsna platforma za povećanje svijesti javnosti za projekte i inicijative koje Zaklada obavlja, od 2005. godine otkada je stvorena od strane svojih pokrovitelja - Gradske vijećnice,  Feria, Lučke uprave i Gospodarske komore Barcelone-, poticanje i promicanje socio-ekonomskih aktivnosti vezanih za sport, industriju i vrijednosti jedrenja kroz četiri strateška područja: R+D, obrazovanje i znanje, znanost i tehnologija, te okoliš. 

Treće izdanje regate će isploviti 31. prosinca 2014. godine sa pristaništa, gdje će biti usidreni brodovi, koji se nalaze na kraju Ramblas, u podnožju kipa Columbus, a službeno otvorenje će biti 12. prosinca.

www.barcelonaworldrace.org

 

Materijali