Ulaz za korisnike

Prijavite projekte iz područja inovativnosti, održivosti i društvenog poduzetništva CEMEX-TEC 2019. nagrađuje najbolje

|
CEMEX-TEC Award 2019
 
CEMEX-TEC Award 2019
CEMEX i Tehničko sveučilište iz Monterreya otvorili su natječaj za nagradu CEMEX-TEC 2019. Prijaviti se mogu projekti iz cijelog svijeta usmjereni na održivi razvoj, inovacije i društveno poduzetništvo.

U svom devetom izdanju, a drugom globalnom, natječaj za dodjelu nagrade CEMEX-TEC poziva sve zainteresirane da prijave svoje projekte u četiri kategorije:

  • Transformacija zajednica – kategorija je namijenjena studentima preddiplomskih i diplomskih studija s prijedlozima održive transformacije zajednica. Prva nagrada u ovoj kategoriji jest petodnevna radionica u organizaciji partnera MakeSense te 25.000 dolara za implementaciju prijedloga.
  • Društveni poduzetnici – ova kategorija namijenjena je poduzetnicima s projektima usmjerenima na rješavanje društvenih problema i poticanje sistemske promjene. U ovoj će kategoriji 15 finalista iz cijelog svijeta sudjelovati na intenzivnoj petodnevnoj radionici koju će voditi partneri Ashoka i MassChallenge, a tri prva mjesta dobit će 10.000 dolara početnog kapitala za projekt.
  • Poduzetništvo u zajednici – kategorija je otvorena organizacijama, zakladama, zadrugama ili udrugama civilnog društva s projektima društvene transformacije. Deset finalista u ovoj kategoriji dobit će iskustvo petodnevnog boot-campa koji vodi partner  Unreasonable Mexico, a tri prva mjesta dobit će i 10.000 dolara početnog kapitala.
  • Suradnička akcija – kategorija namijenjena organizacijama s projektima društvenog utjecaja implementiranim kroz multi-sektorska partnerstva. Pobjednik u ovoj kategoriji dobit će plaćeno putovanje u Monterrey na dodjelu priznanja.

Timovi koji žele prijaviti svoje projekte mogu to učiniti u navedenim kategorijama putem internetske stranice CEMEX-TEC Centra (www.cdcs.com.mx). Prijave moraju biti na španjolskom ili engleskom jeziku, a rok za prijavu projekata je 31. svibnja 2019.

Kako bi stvorili snažniji pozitivni društveni utjecaj, organizatori nagrade CEMEX-TEC stvorili su partnerstva s najvažnijim akterima društvenog poduzetništva i inovacije u Meksiku i svijetu. Ashoka, MassChallenge, MakeSense, Unreasonable Mexico, ImpactHub i Disruptivo TV samo su neki od takvih partnera.

Dosad je za nagradu CEMEX-TEC prijavljeno 2.272 projekta iz 32 zemlje u čemu je sudjelovalo više od 5.300 ljudi. Ukupno 55 projekata nagrađeno je u Meksiku te još 44 iz svijeta. Zajedno su ovi projekti donijeli korist za više od 22.500 ljudi.

Za više informacija o nagradi i postupku prijave posjetite stranicu www.cdcs.com.mx te Facebook stranicu /PremioCEMEXTEC, a sve upite možete poslati na adresu elektronske pošte premiocemextec@cdcs.com.mx.

Materijali