Ulaz za korisnike

Prozore i vrata možete kupiti i preko interneta

|
Prozore i vrata možete kupiti i preko interneta - Foto: perfecta-fenster.de
 
Prozore i vrata možete kupiti i preko interneta - Foto: perfecta-fenster.de
Korištenjem internet tehnologije neki od proizvođača prozora i vrata u ponudi imaju mogućnost on-line narudžbe i prodaje

Kao barijera između unutarnjeg stambenog prostora i vanjskog svijeta važna komponenta su prozori, sigurnost, izolacija, zvučna izolacija su odlučujući faktor za izgled kuće .

Prozori i vrata - Bilo da su izrađeni od drveta, plastike, aluminija ili kombinacije materijala sada se mogu prilagoditi tako da odgovaraju individualnim potrebama. Dakle ispunjavaju dosta uvjeta, nije samo fokus na zaštitu od provale i energetsku učinkovitost; već i  dizajn prozorskih okvira i prozorskih klupica - koje se odnosi na izgled fasade i dnevnog boravka, te izaziva osobni dizajn objekata.

Što se tiče boje, ponuda ide daleko izvan klasične bijele ili smeđe boje. Uz izbor različitih RAL boja i dekora po sebi daje plastični topli izgled drvenog prozora . Na taj način, prozori može uklopiti u bilo koje vrijeme za vlastite potrebe klijenta i strukturnim zahtjevima zgrade. S razvojem interneta proizvod možete kupiti on-line sve vrste prozora prema veličini, obliku i dizajnu prevma vlastitim željama i potrebama.

Osim vrste i boje okvira prozora, staklo se postavlja za najvažniji element za optimalno funkcioniranje prozora.

Staklo ima zadatak, kao što su dobra  toplinska izolacija, zvučna izolacija i sigurnost. Dakle ti elementi koje pruža staklo daje nam nesmetan pogled na krajolik i pruža učinkovitu osvjetljenost u području spavaće sobe i kupaonice.

Također posebni zahtjevi se postavljaju na podrumske prozore ili balkonska vrata. U slučaju opasnosti od pada krhotina ili provle u podrum ili preko balkona u kuću, može se spriječiti ugradnjom  sigurnosnih stakala.

Ugradnjom funkcionalnog stakla kao npr. kaljeno sigurnosno staklo (ESG) ili višeslojnog sigurnosnog stakla, može se na zaštitu od požara. Dakle, to nije samo radi zaštite od provalnika i osigurava stanare i goste od mogućih krhotina stakla prilikom loma, ali ima - po kategoriji zaštite imamo stakla koja bez ikakvih problema štite od dima i vatra (zaštita od požara klase G) ili čak topline (protupožarna klasa F) .

Materijali