Ulaz za korisnike

Reducirajte gubitke energije

|
Reducirajte gubitke energije
 
Reducirajte gubitke energije
S visokovrijednim prozorskim sustavima prozora uštedite novac

U postojećim zgradama još uvijek puno novca odlazi u vjetar zbog starih prozora koji ne brtve. Zbog sve većih troškova grijanja tema toplinske izolacije dobiva sve više na važnosti. Jer energiju koju ne potrošite zbog prozora i vrata s toplinskom izolacijom, ne morate ni plaćati.   Osim toga dobro izolirani prozori i vrata smanjuju propuh i time osiguravaju ravnomjerniju raspodjelu topline i veću udobnost stanovanja. 

S prozorima i fasadama s kvalitetnom toplinskom izolacijom gubici energije se mogu djelotvorno reducirati, a tehnički i gospodarski aspekti zgrade se optimiraju. S prozorima iz REHAU-ovih profila  investitori mogu ostvariti uštedu do 85% i tako se osigurati od povećanja cijena energije.  Osim toga smanjenom potrošnjom energije smanjuje se emisija CO2 i pridonosi se trajnom očuvanju okoliša. 

Vrlo su zanimljivi i poticaji za provođenje mjera sanacije uz štednju energije. U Njemačkoj je od početka 2007. godine tzv. CO2-program saniranja zgrada koji provodi KfW-banka proširen za još jednu varijantu potpore. Tu varijantu mogu koristiti vlasnici obiteljskih kuća odnosno stanova, ako je njihova nekretnina bila izgrađena do  31.12.1983. i ukoliko je provedena sanacija dosegla nivo novogradnje prema propisima o štednji energije  (EnEV). Ukoliko je postignut nivo novogradnje prema § 3 propisa o štednji energije,  moguća je isplata poticaja u visini 10 % troškova investicije, ali maksimalno  5.000 eura po stambenoj jedinici. Ukoliko su vrijednosti postignute uštede energije najmanje 30% ispod propisane granične vrijednosti, vlasnik dobiva poticajna sredstva u visini  17,5 %, ali najviše  8.750 eura. Isplata poticaja moguća je za paket mjera za obnovu prozora, toplinsku izolaciju, obnovu sustava grijanja ili ugradnju sustava ventilacije.

Kada je riječ o modernim rješenjima za prozore, fasade, zimske vrtove, vrata, rolete i kutije roleta, REHAU je vodeća kovačnica ideja. REHAU-ovi proizvodi su uvjerljivi ne  samo zbog iznimne tehnologije i bogate ponude pratećeg pribora, već i osiguravaju iznimno ugodnu klimu  stanovanja. Izvanredna toplinska i zvučna izolacija pridonose tome jednako kao i jedinstvena palete različitih oblika i boja.

Sektor Gradnja jedan je od nosivih stupova poduzeća REHAU – svjetski poznatog prerađivača polimernih materijala. Specifičan Know-how stečen na tri sektora: Gradnja, Automotivi i Industrija REHAU dosljedno umrežava kako bi na nivou proizvoda, savjetovanja i servisa iznimnim inovacijama i ponudama kompletnih sustava stalno jačao svoju međunarodnu vodeću poziciju. Više od 15.000 djelatnika širom svijeta doprinosi rastu i uspjehu REHAU-a. Na više od 170 lokacija ovo neovisno obiteljsko poduzeće nastoji biti zastupljeno na svim tržištima i uvijek u blizini svojih kupaca. 

www.rehau.hr

Materijali