Ulaz za korisnike

Revolucija u upotrebi metala - čelične stolice na napuhavanje na BDW 2013

|
Revolucija u upotrebi metala - čelične stolice na napuhavanje na BDW 2013
 
Revolucija u upotrebi metala - čelične stolice na napuhavanje na BDW 2013
Ono što je nekada bilo nezamislivo danas se primenjuje u praksi. Zahvaljujući istinskoj industrijskoj revoluciji u upotrebi metala, danas imamo čelične stolice koje se napumpavaju! Pomalo neobična CHIPPENSTEEL stolica poljsko – švajcarskog dizajnera Oskara Ziete za sada je izložena je u Galeriji Dilmos u Milanu, Galeriji Tools u Parizu and Galeriji Karena Schuessler u Berlinu, a dostupna je isključivo pojedincima po narudžbi.

Stolica se proizvodi od sirovog lakiranog čelika, INOX čelika ili bakra zahvaljujući FiDU tehnologiji, najinovativnijoj tehnologiji koju je razvila kompanija Zieta Prozessdesign.  Oblik se formira putem unutrašnjeg pritiska: čelični lim se seče u dva oblika, zavari po ivicama i zatim napumpa u 3D formu. Ultra laka konstrukcija koja na ovaj način nastaje je stabilna i trajna. FiDU tehnologija omogućava da se stvori inovativan, bionički oblik prilagođen zahtevima, koji se može proizvoditi u malim serijama koristeći veoma efikasan proces proizvodnje. Tehnologija može biti korišćena u industriji nameštaja, za proizvodnju novih formi, kao i za proizvodnju ultra-lakih arhitektonskih konstrukcija poput mostova.

Zieta Prozessdesign je multidisciplinarni tim koji okuplja arhitekte, dizajnere, tehnologe, istraživače, marketing eskperte, kao i filozofe. Gledajte Oskara Zietu uživo na BDW konferenciji od 6. do 8. juna zahvaljujući podršci švajcarske fondacije za kulturu Pro Helvetia i saznajte kako postati svetski lider u inovacijama i postaviti standarde na tržištu.

Materijali

  • Chippensteel

    Chippensteel

  • Chipp

    Chipp