Ulaz za korisnike

REXPO 2016 ministri Kušević i Cappelli otvorili poticajnim govorima usmjerenim investitorima

|
Foto: REXPO 2016
 
Foto: REXPO 2016
Ministar Kuščević je istaknuo kako će Vlada usmjeriti veliku pozornost učinkovitijem povlačenju sredstava iz EU fondova za infrastrukturne i razvojne projekte, ali i za razvoj istraživanja i inovacija.

Međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO 2016, svečano je otvoren pozdravnim govorima koje su uz direktoricu projekta, gospođu Antoniu Filipović, gospodina Mehmeta Kutmana, predsjednika i glavnog izvršnog direktora tvrtke Global Investment Holdings, NJ.E. gospodina Andrewa Stuarta Dalgleisha, potpredsjednika HGK za turizam, trgovinu i financije, gospodina Josipa Zahera te pomoćnika ministra mora, prometa i infrastrukture, gospodina Jure Šarića održali i ministar turizma, gospodin Gari Cappelli te ministar graditeljstva i prostornog uređenja, gospodin Lovro Kuščević koji je sajam obišao u ulozi izaslanika predsjednika Vlade, gospodina Andreja Plenkovića.

Brojne uzvanike i sudionike koji su nazočili otvorenju, ministri su pozdravili govorima u kojima su istaknuli otvorenost i odlučnost nove Vlade, a posebno i svojih resora da sve zainteresirane za ulaganje u Hrvatsku, podupru na svaki mogući način.

 „Poreznom reformom Vlada želi osigurati dugoročnu stabilnost poreznog sustava, ali i rasterećenje građana te gospodarstva, a u planu su i mnoge druge mjere kojima je namjera Hrvatsku učiniti zemljom koja će biti prepoznata kao ona koja nudi poticajno i sigurno poslovno okruženje“, naglasio je.

Turizam je kao sektor investitorima posebno privlačan, a ministar Cappelli na ovogodišnji izvrsni turistički rezultat gleda kao na uspjeh svih uključenih u stvaranje turističkog proizvoda. Ponovio je da je „ključ uspjeha u turizmu čovjek“, i da je cilj njegova ministarstva podići ljestvicu kvalitete usluge koja će rezultirati još većim interesom za dolazak u naše destinacije, a posljedično i većim interesom za ulaganje i stalno širenje ponude usluga od strane domaćih i stranih investitora.

„Svima vama koji želite ulagati u hrvatski turizam, vrata ministarstva su otvorena. Bit ćemo vam na usluzi i koordinirati sve vaše potrebe. Samo pokucajte“, zaključio je.

Politiku podrške svim potencijalnim investitorima REXPO pozdravlja, ali i potiče od prvog izdanja sajma. Brojka od više od 1000 sudionika akreditiranih za sudjelovanje i obilazak petog izdanja sajma, potvrda je prepoznavanja REXPO vizije od strane svih. Onih koji investicije traže, onih koji ih nude, ali i države koja svojim aktivnostima mora olakšati realizaciju ciljeva jednih i drugih.

REXPO 2016 otvoren je i u petak, 25. studenog od 10:00 do 15:00 sati. 

Materijali