Ulaz za korisnike

Showroom po mjeri stolara, trgovaca, dizajnera i arhitekata

|
Foto: Grafički dizajneri: STUDIO SONDA d.o.o. Foto: Marko Mihaljević
 
Foto: Grafički dizajneri: STUDIO SONDA d.o.o. Foto: Marko Mihaljević
Stolari, trgovci, dizajneri i arhitekti upravo su dobili showroom kakav su oduvijek iščekivali. U Velikoj Gorici otvoren je novi Fagus showroom za boje i lakove te dekorativne premaze za podove i zidove, za čiji je jedinstveni koncept zaslužan tim nagrađivanog kreativnog studija Brigada.

Kao glavni kreativni element u gradnji i stvaranju interijera Fagus showrooma iskorišten je cjelokupni raspon proizvoda u mnogim tonovima, nijansama i završnim obradama. Stoga je glavna značajka  showrooma preglednost i jasna prostorna logika rasporeda uzoraka po pojedinim kategorijama proizvoda.

Pronađi – usporedi – osjeti – testiraj - odaberi

Glavna dizajnerska karakteristika prostora je dominantni dugački zid na kojem se nalazi većina uzoraka. Uzorci su podijeljeni po kategorijama i namjeni, mogu se uzeti u ruke te vizualno i taktilno doživjeti. Prostor u središnjoj zoni na velikom izvlačnom stolu dopušta eksperimentiranje te istraživanje različitih kombinacija materijala i premaza, stručne prezentacije, gledanje kataloga i kratke sastanke.

Središnja prostorna instalacija koja visi sa stropa inspirirana je tehnikom obrade i bojanja drveta. Izrezane i lakirane drvene letve različitih duljina postavljene su u viseći raster u centru prostora kreirajući vizualnu atrakciju.

Kružnom prostornom organizacijom i smještanjem proizvoda uz zidove postignut je otvoren prostor s jasno definiranim zonama. U sredinu su smješteni niži volumeni stolova i izlagačkih elemenata koji ne remete vizuru na cjelokupnu arhitekturu showrooma.

Izlog na fasadi dizajniran je na način da može primiti različite tretirane materijale u predefinirane pravokutne metalne okvire i po potrebi mijenjati svoj postav i izgled uvođenjem novih premaza u ponudu.

Materijali i premazi u realnom kontekstu

U projektiranju su korišteni različiti materijali (beton, knauf, masiv, furnir, mdf, staklo, metal) tretirani premazima koji se nalaze u ponudi tvrtke. Tako kupci odmah mogu doživjeti neke od premaza na različitim materijalima u realnom kontekstu. Na galeriji se nalazi prostor za okupljanje i prezentacije koji može poslužiti i kao mjesto za alternativni rad, te kuhinja s blagovaonicom.

Skladan 3 u 1 prostor

Na jednom mjestu obuhvaćene su proizvodnja, logistika i prodaja. Prostrani interijer se odlikuje visokim kosim stropom i ugodnom galerijom s uredskim prostorima na  prvom katu  i prostire se na 240 m2, dok showroom obuhvaća čak 150 m2 prizemlja.

Zbog svega navedenog, ova domaća tvrtka je sjajan primjer kako se klijentima, suradnicima i zaposlenicima osiguravaju superiorni proizvodi, usluge i radno okruženje

***
BRIGADA/ Damjan Geber (Kreativni direktor), Jelena Babić (Voditeljica projekta arhitekture), Dominik Cergna (Voditelj dizajna), Ivana Validžić (Voditeljica projekta)

Arhitektonski studio ARCH. PEROSSA d.o.o.

Materijali

 • Središnja instalacija koja visi sa stropa

  Središnja instalacija koja visi sa stropa

 • Veliki izvlačni stol

  Veliki izvlačni stol

 • Središnja instalacija koja visi sa stropa-2

  Središnja instalacija koja visi sa stropa-2

 • Uredski prostor

  Uredski prostor